Alla som har barn vet att de vackra pastellerna och fina tapeterna är ett minne blott så fort barnen får bestämma över inredningen. Då kan vi räkna med leksaker i rött, gult och blått över hela golvet och gärna en och annan teckning som målats direkt på väggen. Men låt oss drömma och inspireras av dessa härliga barnrum ändå.

1. Barnrum för utklädningslek och söta drömmar

En teaterloge för rollekar där sängen på dagtid blir en mysig kuddkoja. Det här mysiga DIY-barnrummet – fyllt med färger, mönster och fint förvarad rekvisita – lockar fram det kvillrande kreativa! Tapeten med blommor i oversize-format  heter Blossom P 162101-8, från Mr Perswall.

Inspiration barnrum sanghimmel utkladning start.jpg

Foto: Malin Cropper

Ur Sköna hem nr 9 2018. Foto: Malin Cropper

2. Fri lekyta! Fiffig förvaring i barnrummet

Bilar ska köra fort, dinosaurier stega runt och ingen unge vill ha tråkiga möbler i vägen! Smart då med vägghängda skåp! När förvaringen är i barnhöjd går undanplockandet oftast som en dans (nåja). FSom bonus är det extra lätt att snabbt dammsuga upp spillrorna efter leken.Förvaringsskåp med lucka från Ikea, är målad i samma färg som väggen, NCS 1000. Hela det söta barnrummet med djurtema ser du här.

Inspiration barnrum pojkrum vägghängd förvaring, dinosaurier namn girlang

Foto: Stylist: Gill Renlund

Ur Sköna hem nr 11 2018 Foto: Johan Sellén

LÄS MER: Fluffiga, enfärgade, mönstrade – 15 snygga mattor just nu

3. Barnrum med taket målat som ett cirkustält

Drömskt för en cirkusprinsessa! Taket har målats för att likna ett cirkustält i sobert grå toner och matchas av tältliknande sänghimmel. Gaveln och kuddarna har beställts för att passa perfekt på plats. Se hela hemmet här!

Ur Sköna hem nr 2 2015

4. Hela världen i ett litet rum

Väggdekaler är ett toppenknep för att ge barnrummet karaktär utan att renovera om allt. Nyfiken på världen – klistra upp. Hästfas – klistra upp nytt. Tonårsfas – ta ner. Se hela rummet (med stor griffelvägg!) här!

Ur Sköna hem nr 5 2018. Foto: Johanna Hagbard

5. Barnrum med toile de jouy-tapet

Det här barnrummet har en härligt grön toile-de-jouy-tapet från Manuel Canovas. Det runda pysselbordet är ett blocketfynd som fått benen avsågade. Skåpet med spegeldörr är från Bukowskis. I taket dansar pappersdockor balett på ett snöre, en dekoration från Leila’s general store. Se hela hemmet här.

Ur Sköna hem nr 9 2018. Foto: Anne Nyblaeus

 

6. Bunny love

Tyll, rosa och kaniner – men ändå ingen sötchock. Den rustika känslan är bevarad med trägolv, denimblå trasmatta och pärlspont i gräddvitt.

barnrum inspiration rosa

Foto: @Jonas Lundberg Photograohy

Foto: Jonas Lundberg Hemmet publicerat i Sköna hem nr 9 2018

LÄS MER: 15 vackra gardiner vi vill hänga upp just nu!

7. Supermysigt om kvällen

När det är dags att krypa till kojs är en älskad lampa som en superkraft som drar mot sängen. I det här fina barnrummet har lampan glimmats till med stjärnor på väggen.

 5b97b01030222 5b97b01030820tellanska barnrum forvaring.jpg

Foto: Lina Östling

Ur Sköna hem nr 2 2018. Foto: Lina Östling

8. Barnrum med eget kojslott

Vem som helst blir ju sugen på att leka riddare och prinsessor med ett sånt här härligt klättrigt slott på rummet. Pompoms blir härliga moln bland tinnar och torn! Se hela hemmet här.

Barnrum med pastell som färgval. Pompoms.

Foto: Helén Pe

Barnrum med pasellgröna väggar. Giraff, mjukdjur.

Foto: Helén Pe

9. Himmel, vilken säng i barnrummet!

Sänghimmel gör massor när du vill få till ett drömmigt barnrum. Det finns många modeller att köpa, ofta vita och pastelliga, men ett mörkare tyg som här ger rummet rolig stuns. Med en ljusslinga i blir mysfaktorn extra hög. Se hela hemmet här.

Foto: Carina Olander

10. Lantdrömmar även i barnrummet

I detta lantliga drömhem, ett gammalt missionshus från 20-talet, har dotterns rum fått en antik växasäng i duvblå färg som passar fint ihop med den rosa sänghimlen från Numero 74 och golvlampan från 30-talet. Småmönstrade kuddar från Bungalow.

barnrum, lantligt

Foto: Lina Östling

Ur Sköna hem nr 8 2017 Foto: Lina Östling

11. Harmoniskt barnrum delux

En tapet måste fungera i både barn- och tonårsrum”, därför har sexåriga Belle fått en vacker och klassisk tapet från Christian Lacroix. Sängen med klädda gavlar kommer från Cubelie by Rose. Himmelssängen är mammas eget verk av frigolit. Griffeltavlan från Ikea har målats rosa, och skoltavelfärg. Se hela rummet, och storebrors rum, här.

Inspiration barnrum flickrum tält litet bord dockskåp

Foto: Stylist: Gill Renlund

Ur Sköna hem nr 11 2018 Foto: Johan Sellén

Inspiration barnrum flickrum sänghimmel stoppad sänggavel rutig tapet

Foto: Stylist: Gill Renlund

Ur Sköna hem nr 11 2018 Foto: Johan Sellén

Tips! 5 favoriter för fint barnrum

 1. Matta med söt tiger
  Lägg dig rygg mot rygg med tigern och läs sagor! Södahls matta Magic Forest Theo, 62 x 210 cm. Läs mer och köp här.
  barnrum inspiration matta tiger
 2. Mjukaste pläden i mohair
  För snäckor, halsband, hemliga lappar och småsaker. Detta fina smyckesskrin från Bloomingville har en spegel på insidan av locket och är målat i en vacker ljusrosa ton på insidan. Läs mer och köp här.
  barnrum inspiration smyckeskrin spegel rosa bloomingville
 3. Taklampa av fluffiga fjädrar
  Som en ballerinas tyllkjol. Eller sockervadd. Den här fluffiga klassikern hänger som en gosig kram i taket. Umage Eos fjäderlampa finns i vitt, ljusgrått och ljusbrunt. Läs mer och köp här.
  barnrum inspiration lampa fjädrar
 4. Supersmarta förvaringskorgar
  Det händer varje dag. Kidsen öser ut allt och använder korgarna som lekrekvisita. Lika bra att köpa fin förvaring som kan vara kaninbo, dinosarieklippa, inte smular sönder och pryder rummet där allt plockas ihop igen. Elodie details korgar är favoriter för allt detta! Läs mer och köp här.
  barnrum inspiration förvaringskorg petrol elodie
 5. Pinna upp allt i pratbubblan!
  Semesterfoton, teckningar, kalasinjudningar. En rolig och dekorativ anslagstavla formad som en pratbubbla från Bloomingville. Läs mer och köp här.
  barnrum inspiration anslagstavla pratbubbla kork