Sportigt och romantiskt tonårsrum

Fråga

Sportigt och romantiskt tonårsrum

Jag har tröttnat på mitt jättelilla vita rum – max 8 kvm. Vill ha det mörkare och mysigare. Jag är en sportig tjej, men ändå romantisk. Så jag vill ha en skön kombination.
Har många planscher och bilder på Juventus och fotbollsspelaren Pavel Nedved som jag inte vill göra mig av med. Men jag vill inte att det ska se ut som man kommer hem till en kille när man stiger in i mitt rum.
Har en dator som jag även vill få plats med, men det är inget måste. Vill helst inte att den ska synas så väl. Hoppas du kan hjälpa mej.
Med varma hälsningar
Lizette

Svar

Svart-vit färgskala till ett Juventus-fan!

Du vii ha ett rum som är både sportigt och romantiskt. Att du är Juventus-fan inspirerade mig till att använda en svart-vit färgskala – den är superhet just nu!
Till att börja med tänkte jag att du behöver en plats för din samling av bilder på Nedved. En vägg som är som en stor tavla, med randig svart-vit bakgrund. Eftersom svart-vitt är ganska dominerande, vore det bra att måla övriga väggar i en lugn färg, till exempel grönt. Med en vitmålad ram runt alla väggar ser det mer arbetat ut.

På den randiga väggen kan du ha dina affischer och fotografier, de kommer att synas direkt när man kommer in i rummet, men också synas bra från sängen.

Jag har velat göra ett rum som är mycket ljust utan att vara helt vitt. Jag har försökt att använda möbler med runda former och med levande färger för att ge ett feminint och roligt utseende, med några detaljer kan man göra mycket. En rosa matta, skärmvägg i samma tyg som överkastet, gul förvaringsmöbel…
Jag har tagit bort din garderob, den känns lite för hög och dominerande i ditt lilla rum.

Anna Montagut