ANNONS

Innehåll från Elvita

Så ger du köket ett lyft (utan att renovera det)

Drömmer du om ett nytt kök? Med enkla medel går det att skapa ett helt nytt rum. Vi ger dig tipsen.

Frukost, lunch, middag. Köket är rummet där vi spenderar mycket av vår tid så det är inte så konstigt att vi får lust att förändra det. Ibland räcker det med att städa och plocka undan, men om du vill förändra helheten krävs det mer. Att uppdatera spisen och kylskåpet – eller måla om ger ett helt nytt intryck. Så här ska du tänka!

Ge väggarna nytt liv

Vare sig det är kaklet, skåpsluckorna eller bänkskivan som du tröttnat på hjälper det att måla om väggarna. Tänk på att provmåla på olika ställen i rummet eftersom en kulör kan se annorlunda ut i morgon- och kvällsljus. Vågar du gå ett steg längre? Måla taket och alla snickerier.  

Uppdatera vitvarorna

Börjar vitvarorna sjunga på sista versen? Som all teknik har även dina vitvaror en begränsad livslängd. När du väl ska investera i nya, välj en serie i minimalistisk design. Elvita är en serie som erbjuder vitvaror, allt från kylskåp till diskmaskin och spis som funkar i alla sorters kök.

Byt ut handtag och knoppar

Små detaljer som handtag och knoppar gör mycket för ditt kök, och att byta ut dem ger helheten ett lyft. Fundera vilken modell och stil som passar ditt kök och välj sedan handtag som har samma mått som de gamla. På det sättet slipper du fula skruvhål.

Nya detaljer förändrar ditt kök direkt. Gör det personligt och köp handtag och knoppar second hand.

Tips! Kom ihåg att byta ut strömbrytaren och vägguttag till samma stil som resten av köket är, det ger en fin helhet.

Tänk på belysningen

Ovanför köksbordet, i fönstret, på hyllan. För att skapa rätt stämning i ett rum är ljuskällor viktiga. Det ska finnas flera olika ljuspunkter med olika lampor. Tänk på att ha dimmer, då kan du själv välja hur pass ljust du vill ha i köket. 

Skapa en fin helhet

För att få en fin harmoni till köket gäller det att hitta en röd tråd. Köksluckor, val av bänkskiva och färgen på väggarna ska tillsammans skapa en harmoni. Oftast är det vitvarorna som sticker ut, att ha dem integrerade är snyggast! Spisen däremot kan inte vara undangömd, därför är såväl utseende som funktion lika viktigt. Elvitas nya spis har en design som funkar till alla sorters köksstilar, vare sig du gillar modernt, lantligt eller retro.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Elvita och ej en artikel av Sköna hem

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!