ANNONS

Innehåll från SmålandsVillan

Så skapar du ditt drömboende – 5 saker att tänka på när du bygger hus

Praktisk planlösning, personligt kök eller modernt badrum – vad drömmer du om? För att lyckas med sitt hus finns det några saker du kan tänka på, oavsett om det är ett permanentboende eller fritidshus du ska bygga.

Under det senaste året när vi tillbringat nästan all vår tid hemma, har vi börjat ställa högre krav på vårt boende. Vi kanske drömmer om mer plats, flera rum och en trädgård. Att flytta in i en nybyggd villa som du själv planerat har många fördelar. Du kan påverka allt från planlösning till små detaljer, och på det sättet får du ett hem som passar din personlighet och livsstil. Här berättar vi vad du behöver tänka på när du ska skapa ditt drömhem. 

1. Samla inspiration

Sociala medier, magasin, bloggar eller en promenad i kvarteret – du kan hitta inspiration till ditt hus i princip överallt. Genom att skriva ner det du gillar och skapa vackra moodboards får du en bra koll på vilken helhet och känsla du vill att huset ska ha. Det sparar dig tid, men i bästa fall även pengar.

2. Välj rätt husmodell

Vem du är och vilka behov du har kan vara avgörande för vilket hus som passar dig bäst. Ibland kan det kännas svårt att veta vilka små detaljer som behövs. Ta hjälp av ett proffs som har lång erfarenhet och kan hjälpa dig att förverkliga det du önskar. Hos SmålandsVillan kan du boka ett förutsättningslöst och kostnadsfritt möte med en expert, som guidar dig genom de olika husmodellerna och på så vis hitta ett hus som passar dig bäst. Det spelar ingen roll hur långt du har kommit i din hustanke – experterna finns där för dig oavsett.

Hos SmålandsVillan hittar du hus i olika stilar och storlekar. Vitt och modernt som Villa Hjälmseryd eller rött och lantligt á la Villa Vetlanda – vilket hus drömmer du om?

3. Tänk praktiskt

Oavsett om du ska bygga ett hus eller renovera en lägenhet behöver du tänka praktiskt. Visst ska det synas vem som bor där men det är också viktigt att ditt hem funkar för framtiden. Hur ska planlösningen vara? Ska huset ha ett eller två plan? Hur många rum behövs? Tänk på att välja köks- och badrumsinredning som du inte kommer att tröttna på, de ska nämligen hålla många år framöver.

4. Testa ny teknik

Att kunna gå in i sitt hus innan det är byggt – låter det för bra för att vara sant? SmålandsVillan erbjuder alla sina kunder att testa VR, som är en slags digital husvisning. Med hjälp av VR-headset, två handkontroller och de virtuella miljöerna kan du uppleva huset, innan det ens är byggt. Du kan enkelt se hur köket, badrummet, väggfärgerna, golvet och fasaden ser ut på riktigt – perfekt när du vill få en helhetsbild över ditt framtida hus. 

VR betyder Virtual Reality och är som en digital husvisning i 3D, där du har möjlighet att se hur dina materialval passar tillsammans.

Pssst! Längre ner i artikeln hittar du en film som visar hur VR fungerar.

5. Stressa inte

Trots moodboards, önskelistor och spännande teknik kan det vara svårt att veta exakt vilken tapet eller väggfärg sovrummet ska ha. Undvik att stressa och tillåt dig att vissa saker får ta tid. Bo in dig ordentligt och känn in huset. Kanske matsalen passar bättre som bibliotek ändå? 

 

SmålandsVillan - proffs på hus
SmålandsVillan erbjuder mycket hus för pengarna och ingår i OBOS-koncernen, en av Nordens största bostadsutvecklare. Du hittar ett stort urval av hustyper där alla hus håller högsta kvalitet. Tack vare mängden av extra tillval har du möjlighet att skapa ett hus som är perfekt för just dig. Nu har du även chans att se huset innan det är byggt, kolla här:

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och SmålandsVillan och ej en artikel av Sköna hem

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu! 4 nr av Sköna hem för endast 169 kr. Köp nu!