18 bilder som visar hur stor betydelse inredningen har för ditt hem

En lägenhet, tre helt olika stilar. Hur mycket kan man förändra känslan i ett hem bara med hjälp av styling och inredning? Det har elever i inredningsarkitektur och möbeldesign vid Konstfack tagit reda på genom att inreda en helt vanlig trerummare på tre vitt skilda sätt. Resultatet är verkligen fascinerande!

Bakom experimentet står Fastighetsbyrån som gav eleverna i uppgift att skapa tre olika versioner av en och samma lägenhet utifrån målgrupp, funktion och visuellt uttryck.

– Det är intressant att se hur man kan forma en bostad på olika sätt utifrån olika målgrupper och behov. Sedan är det här också ett bra sätt att visa hur smarta bostadssäljare kan anpassa sina bostäder efter olika målgrupper och på så sätt maximera värdet, säger Johan Vesterberg, presschef på Fastighetsbyrån.

Lägenheten som studenterna har inrett är en trerummare på 78 kvadrat i Bromma. Så här ser planlösningen ut:

Inredningsalternativ 1: Sociala hemmet

Hemmet är anpassat efter två yngre personer med plats för att umgås med vänner, men även med två mer privata rum för vila och sömn. Ett modulsystem skapar en ”klättermöbel” som sträcker sig längs väggarna i lägenheten och enkelt kan arrangeras om efter behov och användas som sittmöbler, bord eller förvaring. Matbordet kan hissas till olika nivåer – i taket för att frigöra yta, i matbordshöjd för middag eller nära golvet för häng på sittpuffar.

Vy från kök in mot vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum med vy in mot kök

Kök

Stora sovrummet

Lilla sovrummet

Inredningsalternativ 2: Aktiva hemmet

Det aktiva hemmet är anpassat efter ett par som vill ha flexibilitet för olika aktiviteter, bland annat att jobba hemma. Olika platser i lägenheten passar för olika aktiviteter och ytorna definieras genom olika färgfält, golvmaterial och nivåer. Den dekorativa skärmväggen kan användas för att skapa avskildhet mellan de olika ytorna.

Vy från kök in mot vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum med vy in mot kök

Kök

Stora sovrummet

Lilla sovrummet

Inredningsalternativ3: Lekfulla hemmet

Här bor en familj med två barn och ytor för lek och aktivitet står i fokus. Lägenheten innehåller många smarta funktioner utifrån både barnens och de vuxnas behov. Matplatsen är skapad som en plats för att umgås umgås, vare sig den ena ägnar sig åt matlagning eller den andra åt lek. I sovrummet en säng där hela familjen får plats.

Vy från kök in mot vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum med vy in mot kök

Kök

Stora sovrummet

Lilla sovrummet

Vill du se mer sånt här? Gilla Sköna Hem på Facebook så missar du inget!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!