För att kunna utnyttja ett litet rum till max krävs det mer planering än ett rum med generösa möjligheter. Här är några smarta lösningar som du kanske inte har tänkt på.

1. Du tänker på bredden i stället för på höjden

Det ligger nära till hands att tänka små möbler i små utrymmen. Men en garderob från golv till tak utnyttjar takhöjden maximalt och tar ändå inte upp större plats en en byrå.

Bildkälla

2. Du viker dina kläder istället för att hänga på galgar

Med tunna galgar och garderobsdiciplin tar du förvaringen till en helt ny nivå. Du har dessutom möjligheten att vinna ännu mer plats med stänger på olika nivå.

 3. Dina möbler har bara ett användningsområde

Tänk kreativt när det kommer till multifunktion. Ett soffbord eller sittbänk som rymmer förvaring, sängramen som rymmer böcker eller dagbädden som blir en säng.

Bildkälla

4. Sängen står på golvet

Ja det känns väl mest naturligt med en säng på golvet. Men om utrymmet är begränsat och takhöjden säger ja, tveka inte att bygga upp din säng för mer plats.

loft

Bildkälla

5. Du stoppar allt i en enda låda

Med begränsat utrymme för olika förvaringslösningar är det frestande att kasta ner allt i den förvaring som finns. Försök att strukturera upp så mycket som möjligt med avgränsare, lådor och askar.

6. Du rensar ut för sällan

Att rensa då och då är ett återkommande tips som gäller såväl för stora utrymmen som för små. Men i ett mindre hem känns röran mer påfallande. Försök att hålla undan så mycket som möjligt genom att rensa, till exempel vid årstidsväxlingar. En låda för allt du vill spara, en för sådant du kan sälja, en för återvinning och en för släng. Var hård!

7. Du utnyttjar inte alla ytor maximalt

Se dig omkring i rummet. Var kan du skapa mer förvaring? Det finns alldeles säkert något litet hörn som du inte har tänkt på!

compact

Bildkälla

Källa: Huffingtonpost.com

Lär dig inreda med feng shui

  • Följ med hem till Jannice Wistrand, feng shui-expert och Årets inredningsbloggare!
  • I en unik onlinekurs lär hon dig allt om hur du skapar harmoni, balans och energi i ditt hem enligt den 3000 år gamla läran
  • 30 avsnitt för alla dina rum om chi, kraftposition, de fem elementen, färglära, yin & yang och mycket mer!
  • Och: Visste du att feng shui fungerar på alla inredningsstilar? Det är ett tänk som alla kan använda i sitt hem, oavsett tycke och smak!

JAG VILL VARA MED!

.