Antikt & loppis – så gör du för att inreda rätt

Att vara intresserad av antikt och loppis är att också vara intresserad av föremålens historia. I en tid då slit-och-släng har blivit synonymt med ett ointresse för miljön och vår framtid, känns det naturligt att vända blicken mot det gamla, redan använda. Sådant som tidens tand slitit, som har en vacker patina.

I dag vaknar vårt intresse för äldre föremål allt mer. Vi värdesätter det omsorgsfullt tillverkade – kvaliteten, hantverket och materialen från förr. Sådant man i dag hittar i butiker för antikt eller på loppis. Varför köpa nytt när det gamla både är funktionellt och vackert – och ekologiskt försvarbart? Ett loppisfynd har egentligen inte så mycket med prislappen att göra, utan handlar snarare om föremål som bevarat värde tack vare sin form, funktion och hantverksmässiga tillverkning.

Antikt och loppis är bara ett av många ämnen inom inredning som återkommer i Sköna hem. Vi visar hur man kan kombinera gammalt med nytt, loppisfynd med finantikt och nyproducerat i gammal stil. Visst har du också gamla ärvda saker som är värda att vårda?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!