Är beige och brunt för fegt?

Vi ska göra om vårt sovrum och jag behöver hjälp med färgsättningen. Säng och sängbord är i ek, golvet är ett brädgolv i furu. Man kommer in i rummet genom en skjutdörr på ena kortväggen. I mitten på den högra väggen finns ett fönster och hela den

Fråga

Är beige och brunt för fegt?

Vi ska göra om vårt sovrum och jag behöver hjälp med färgsättningen.

Säng och sängbord är i ek, golvet är ett brädgolv i furu. Man kommer in i rummet genom en skjutdörr på ena kortväggen. I mitten på den högra väggen finns ett fönster och hela den vänstra väggen kommer att täckas av garderober. Vilken färg det blir på dem vet vi inte ännu. 

Jag skulle gärna vilja ha sand-, beige-, eller brunfärgade tapeter. Men samtidigt vill jag kunna vara ganska fri i valet av färg på sängkläder, kuddar och gardiner när jag känner för att byta dem. Kan jag ha beige och brunt ändå? Eller är det fegt och omodernt? Ska jag välja vitt på väggarna för att ha större valfrihet på textilierna? 

Jag behöver verkligen tips!

Carola

Svar

Hej Carola!   

Jag tycker hellre färg än vitt till, för det kan ju vara lite fegt att säkra med just vitt.

Dessutom gör sig ekens färg bättre emot lite mer vågade nyanser på väggarna - till vitt kan ek ibland upplevas som gulare än vad den egentligen är.

Beige-bruna toner är en klassiker som alltid håller tycker jag, dessutom är det lätt att variera accenter till den lugna färgskalan.

Titta på Sandbergs tapetmönster ”Gaston” som är en perfekt tapet för en fondvägg vid sängen då den ramar in lite mer och ger balans i rummet. En tapet med blankare detaljer i mönstret ger också lite rörelse i tapeten. Måla resten av väggarna i Alcro kulör 804.sandsten med en helmatt väggfärg för ett mjukt intryck.

Till denna mjukare och mer mättade färgskala kan du sedan välja vita accenter för luft och fräschhet.

Jessica

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!