Är flocktapeter ute?

Jag undrar om det är hopplöst ute med sammets- och flocktapeter nu? Har nämligen en galen holländsk designerbokhylla i blank, röd lack och skulle vilja klä som väggen bakom den i en flocktapet. Vilken färg tror du passar, och vilken färg ska jag måla de övriga väggarna i? Mollie

Fråga

Jag undrar om det är hopplöst ute med sammets- och flocktapeter nu?

Har nämligen en galen holländsk designerbokhylla i blank, röd lack och skulle vilja klä som väggen bakom den i en flocktapet. Vilken färg tror du passar, och vilken färg ska jag måla de övriga väggarna i? 

Mollie

Svar

Hej Mollie!

Jag tror inte att flocktapeter är på väg ut alls! Det finns vad jag vet fortfarande ett utbrett intresse för den typen av tapet. Däremot så kan man se att färgskalan har dämpat sig ordentligt, så att flocktapeterna numera går mot den sobra, lugna och lyxiga känslan.

Designer Guilds nya kollektion Arabella har just den typen av tapet i rätt nyanser.

Det är en variant som jag tycker att man med fördel kan jobba vidare med i tyg, alltså till exempel ett par kuddar eller filtar med samma känsla.

De andra väggarna kan du hålla ljusa för att lyfta fram den röda hyllan.

Jessica   

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!