16 badrum – vackra i all sin enkelhet

Tänk att det oftast är det allra enklaste som är det vackraste. Här är 16 badrum, vackra på olika sätt, men med gemensamt att de är avskalade och enkla.

1. Skirt och ljust badrum

Det behöver inte vara svårare än så här att få till ett vackert badrum. Vitt, ljust och fräsch. Notera duschdraperiet vid fönstret som både mjukar upp den strikta känslan i badrummet, men som även skyddar både mot insyn och stänk på fönsterrutan.

2. Strikt badrum

Stramt och elegant där alla linjer är perfekta i sitt eget mönster. Mycket vilsamt badrum med vackra färgskalor.

3. Rutstikt elegant badrum

Golvet och de maffiga trädetaljerna tillsammans med ett mer minimalistiskt och modernt badkar skapar fina kontraster tillsammans utan att bli för tungt och rustikt.

4. Avskalat badrum

Så enkelt och vackert badrum. Det hade dock kunnat bli lite väl fyrkantigt om det inte vore för den vackra detaljen i den äkta mattan på golvet.

5. Oväntad detalj i badrummet

Stramt och vitt. Här har man dock varit lekfulla och adderat en annorlunda duschdraperilösning som verkligen gör hela detta badrummet. Det gula draperiet samt den trärena stegen gör också sitt till.

6. Färg som detalj i badrummet

Gillar man vitt men känner att det kan bli lite väl vitt, addera en fondvägg i en annan kulör. Som detta vackert lejongula kaklet satt i förban.

7. Mosaikvägg i badrummet

En hel vägg i mosaik är så fint. Det fristående badkaret med vägghängd blandare skapar rymd och elegans till detta monokroma badrum.

8. Rent trä i badrummet

Vem har sagt att furu inte är vackert! Se här. Hur tjusigt som helst.

9. Gardiner i badrummet

Du kanske inte har tänkt på det, men varför inte ta in lite mer textilier i badrummet. De vita gardinerna i detta stilfulla badrum passar som hand i handsken. Silar ljuset men skapar också insynsskydd.

10. Helkakaklat badrum

Kliniskt vackert med ett badrum helkaklat med samma kakel på alla väggar. Trädetaljerna som taket och träbänken bryter av fint.

11. Dramatisk detalj i badrummet

Låt duschhörnet bryta av övrig inredningsstil på något sätt,  för att skapa dynamik i badrummet.

12. Helvitt badrum

Nej, vi säger aldrig nej till ett helvitt badrum!

13. Lantligt modernt badrum

En lantlig stil behöver inte betyda murrigt eller shabby chic. Det kan se ut så  här, med liggande träpanel och mörkt trägolv. Vilsamt vackert.

14. Grafiskt golv i badrummet

Ett grafiskt mönstrat golv i badrummet är aldrig fel. Se golvet som en vacker detalj och låt övrig inredning gå i mer neutrala toner.

15. Art déco-känsla i badrummet

Art déco känns lyxigt och flärdfullt. Här älskar vi det franska ojämna kaklet satt i halvförband, de vackra speglarna och tvättfaten i perfekt symmetri.

16. Mässingsdetaljer i badrummet

Mässing är alltid en bra idé i ett badrum. Se så vackert här nedan med den grönskimrande mosaiken och de olika mässingsdetaljerna.

Bildkällor: thedesignfiles.net, designmanifest.blogspot.com, dreamhouseideas.com, homeadore.com, pinterest.com, amberinteriordesign.blogspot.com, tumblr.com, vickys-home.blogspot.com, whitlabrothers.com, designspiration.net, photobucket.com, joannagoddard.blogspot.co.nz

5 detaljer som lyfter lilla badrummet!

1. Toarullshållare i mässing och ek

Kombinationen mässing och ek är vacker och tidlös! Från Ferm living, läs mer och köp här.

2. Funkig, fluffig handduk

Grafiska handduken Brick av ekologisk bomull från Urban collective. Läs mer och köp här.

3. Tvålpump i duvgrått porslin

Vardagslyx. Tvålpump i fint utförande från Bloomingville, läs mer och köp här.

4. Guldig  toalettborste

Ett vardagsföremål i så här elegant utförande sätter verkligen guldkant på tillvaron och ger daglig glädje när man ser den glimma i ögonvrån under tandborstningen! Från Bloomingville, läs mer och köp här.

5. Dekorativa doftpinnar

Fantastisk doft av söta jordgubbar tillsammans med vit jasmin från Mor. Läs mer och köp här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!