7 saker i ditt hem som är äckligare än din toalettstol

Toalettstolen har, av kanske uppenbara skäl, fått ett visst rykte om sig av att vara det smutsigaste i ett hem. Det bör dock konstateras att det dåliga ryktet på sätt och vis är oförtjänt – ditt hem myllrar av betydligt värre bakteriehärvor.

1. Badkaret

Här sjunker du ned för att bli ren och avkopplad. Inför nästa bad kan du hålla i åtanke (eller försöka glömma) att du har cirka 19 468 olika bakterier per kvadrattum som badsällskap. Vi säger det igen: per KVADRATTUM.

2. Din mobil

Du har nog hört det här förut: den genomsnittliga mobiltelefonen är tio gånger så smutsig som din toalettstol. Begrunda den regelbundna närkontakten.

Foto: Manuel faba / Manuel faba- R.L

3. Dörrhandtagen

Troligen torkar du inte av dörrhandtagen hemma eh... jätteregelbundet, och troligen tvättar du inte händerna före varje dörröppning. Tänk sedan på alla andra dörrhandtag som du har rört under dagen som inte heller rengörs regelbundet och tänk på att allt det där finns på ditt dörrhandtag... Bakteriemängden: svindlande.4. Tangentbordet

Ditt tangentbord är ungefär 200 gånger smutsigare än din toalettsits.

5. Mattor 

I dina mattor kan du hitta upp till 4 000 gånger så många bakterier som på din toalettstol.

6. Kuddarna

Din kudde är en riktigt yster kompott av hudavlagringar, svett och andra kroppsliga utsöndringar. Med det sagt kan vi konstatera att vi nog ändå hellre lägger huvudet mot kudden än mot toalettstolen under nattens vila. Trots allt.

7. Kökssvamparna

Kökssvampar är bebodda av, håll i dig, ungefär 10 miljoner bakterier per kvadrattum, vilket gör dem till det mest bakteriestinna du har i ditt hem. Din kökssvamp är ungefär 200 000 gånger så smutsig som din toalettstol. Grattis kökssvampen – du är smutsigast!

Mer på Sköna Hem:

Bli kvitt de äckliga lukterna (busenkelt!) 

Här är de 8 smutsigaste prylarna i ditt badrum - och så rengör du dem!

6 saker du borde städa varje vecka (har du tänkt på nattduksbordet?) 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!