7 smarta knep som gör att ditt lilla badrum känns helt ok!

Har du ett litet och kanske dåligt planerat badrum med lite plats för badrumsmöbler och badrumsskåp, kanske dålig belysning också? Med de här tipsen kan du ge ditt badrum en andra chans utan att göra enorma uppoffringar!

Badrumsinspiration små badrum

LÄS OCKSÅ: Små badkar – 16 exempel på badrum med plats för ett litet badkar

1. Förvaring på höjden

 

 Har du brist på golvyta i badrummet så kan det vara ett smart knep att satsa på att bygga på höjden. Satsa på höga och rymliga skåp eller hyllor ovanför exempelvis dörren. Har du inte plats längs med någon av väggarna så kan ett annat alternativ vara att leta efter ett hörnskåp som tar minimalt med plats med slukar en hel del saker.

2. Byt ut ditt badkar mot en dusch

 

Har du dåligt med utrymme i badrummet och dessutom ett badkar så kan det vara en idé att ta bort det och ersätta det med en dusch. Den tar mindre plats och då får du dessutom mer utrymme till annat viktigt.

LÄS OCKSÅ: 16 badrum – vackra i all sin enkelhet

3. Rensa och organisera

 

 Funktionalitet är nyckeln för ett litet badrum. Små rum kan oftast kännas stökiga väldigt lätt, så se till att bara ha det du har användning av i badrummet. Det som inte tjänar sitt syfte har helt enkelt inte där att göra. Så gör dig av med allt överflödigt och du får mer plats över till det nödvändigaste.

4. Tänk på badrumsbelysningen

 

Oavsett om du har ett fönster i badrummet som släpper in naturligt ljus eller ej, så är det troligtvis inte tillräckligt. Ljuset i ditt badrum samt väggarnas färg och struktur kan få det att se ännu mindre än det redan är. Ljuset är väldigt viktigt för att rummet ska kännas både större, fräschare och mer rent. Har du dålig belysning och mörka nyanser på väggarna förminskar det bara. Satsa istället på ljusare inredning och kakel i ljusa toner för att skapa en känsla av rymd.

5. Skapa rymd med små medel

 

Förutom ett ljusare badrum så kan du också skapa rymd med hjälp av andra medel. Du kan exempelvis montera upp en spegel på väggen, och med hjälp av rätt belysning kan det här enkla knepet få de båda komponenterna att ge badrummet att ”växa betydligt”.

6. Praktiska badrumsmöbler

 

Även om du följer punkt tre och rensar ut i ditt badrum så finns det en del du borde tänka på. Visst hade det känts skönt att bara lägga ner allt i en låda, i skåpet under vasken? Men bättre vore om du placerade sakerna utifrån när och var du kan behöva dem. Var inte rädd för att underlätta det för dig i badrummet. Du kommer tacka dig själv när det väl är gjort. Har du svårt att hitta inspiration? Fundera på hur du har organiserat din saker i de andra rummen, så som exempelvis i köket. Ta efter!

7. Mysig badrumsinredning

 

Det är lätt att ditt badrum känns kliniskt och kalt just för att det är så litet – och för att det sällan får plats så mycket där inne. Men för det behöver det inte betyda att du inte kan göra det trevligare att vistas där inne. Eftersom du ändå tillbringar en hel del tid i badrummet kan det vara en idé att satsa på en mjuk och härlig badrumsmatta i en ljus nyans, ett doftljus, ett fint duschdraperi och/eller mjuka, fluffiga handdukar. Lägg till i alla fall två moment som får ditt badurm att kännas inbjudande.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!