Foto: iStock

7 saker folk med rena och välstädade badrum gör varje dag

Önskar du ett välstädat badrum utan att behöva storstäda? Det behöver inte vara en önskedröm. Ta till dig dessa enkla vanor varje dag och du ska se att det ger resultat.

För ett välstädat badrum, se till att:

1. Töm papperskorgen

Töm papperskorgen varje dag. Badrummet är ett ställe där både det ena och det andra (mindre fräscha) ryms i papperskorgen. Lägg därtill en fuktig och varm miljö och tänk efter vad det gör för lukt och annat mindre trevligt.

2. Snabbrengör duschen

Du kanske inte tänker på det, men varje gång du duschar så lämnar du efter dig en beläggning med hudflagor, fett, tvål- och schampo-rester. Dessa avlagringar kanske inte syns på en gång, men struntar du i det så kommer det snart synas, var så säker. Och då är det så mycket svårare och jobbigare att bli av med. Ställ en spray-flaska med en blandning av vatten och vinäger i duschen, spraya efter varje dusch och torka av med en trasa.

3. Torktumla badlakan

Tjocka frottébadlakan kan ha svårt att torka ordentligt i ett badrum. Frotté som aldrig riktigt får torka lämnar en icke angenäm lukt efter sig som känns mindre fräsch. Ett tips är att torktumla badlakanen det sista man gör på kvällen.

4. Sätt på fläkten

Har du en manuell fläkt i badrummet? Kanske brukar du sätta på den när du är på väg att lämna badrummet? Testa istället att sätta på fläkten det första du gör när du går in i badrummet. Hjälper till att hålla badrummet fräscht och fuktfritt.

5. Ta tag i problem innan de växer sig för stora

Spilld pumptvål på handfatet som torkat in. Misstänksamma spår i toaletten. Gula fläckar på, och runt omkring toaletten. Tråkiga saker men som inte är helt ovanligt i ett badrum. Istället för att ignorera problemet när det just händer, torka, skrubba och tvätta rent på en gång. Så mycket lättare och så skönt att få det gjort!

6. Undvik högar av smutstvätt på golvet

Den enklaste regeln: Lämna aldrig klädhögar i badrummet. Lätt i smutskorgen direkt och häng in sådant som ska användas igen!

7. Gör annat medan du borstar tänderna

Simultankapacitet är ett bra angreppssätt mot smuts och röra. Medan du borstar tänderna ställer du i ordning shampoo-flaskor och kanske drar ett snabbt drag med en trasa i badrumsskåpet, eller hänger upp en ren handduk på kroken.

Du kanske också är intresserad av:

7 enkla sätt att hålla badrummet rent och städat längre

7 miljövänliga (och effektiva) knep för ett väldoftande badrum

7 smarta sätt att använda salt alla borde känna till

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!