Med likadant kakel som det i Londons och Paris tunnelbanor, mycket mässing, marmor och tidsenlig belysning har det här badrummet blivit en lekfull sekelskiftesoas. Kika in!

H

är bor ett par riktiga fixare som ser möjligheter överallt att återanvända sådant som kommer i deras väg. När några meter mässingslist blev över från ett bygge, kom dessa väl till pass när paret skulle inreda sitt nya badrum. Stilen som eftersträvades var den från förra sekelskiftet. Mässingslisten blev perfekt för att rama in badrummets speglar. Rätt in i stilen!

Badkaret hittades under ”Bortskänkes” på Blocket och har remaljerats. Hållarna till tandborstmuggarna är skrotfynd.

Och känslan är exklusiv. En smart finess är att de tre speglarna döljer badrumsskåp infällda i väggen. Och här göms inte bara tandborstar, krämer och andra hygienartiklar, där finns också all el och en musikanläggning.

En hel del inredning är också köpt och beställd under resor runt om i världen. Alla kranar till exempel, kommer från Sydafrika, toalettcistern och handfat är från England.

Väggarna är kaklade i en grön ”bröstning” och två horisontella gröna ränder, mittpå och uppe vid taket, bryter av i det vita, vilket ramar in och skapar en trivsam känsla.

renoverat-badrum-metrokakel

Foto: JOHAN CARLSON

Färska blommor tillför fräschör och trivsam känsla i badrummet. Fat och vas, Jonathan Adler, kobrakandelaber av mässing, House of Hackney.

sekelskiftesbadrum-massing,-marmor,-gront-kakel

Foto: JOHAN CARLSON

badrumsinspiration-sekelskiftes-massing-gront-kakel-tunnelbanekakel

Foto: JOHAN CARLSON

Badkaret fyndades på Blocket och har emaljerats om i en mörkt blygrå ton, som matchar golvets svarta hexagon­formade kakel, från Kakelspecialisten. Toalettcistern, Burlington, duschkran, Sydafrika, hylla köpt på en marknad i Bangkok.

massingsdusch-sekelskiftesbadrum

Foto: JOHAN CARLSON

Spegeln i dusch-hörnan har värme­slingor, på så vis immar den inte. Mässingslisten runt spegeln återvanns från ett bygge. Duschen är köpt i Sydafrika.

Skapa stilen

skal-badrum-tiger-jonathan-adler

Lekfullt fat från Jonathan Adler, läs mer och köp här.

badrumshylla massing
Badrumshylla i mässing, från Ellos home, läs mer och köp här

ljusstake orm house of hackney
Ormljusstake i mässing, från Jonathan Adler, läs mer och köp här .

grona handdukar

Olivgröna handdukar från H&M Home, läs mer och köp här 

tandborstmugg

Tandborstmugg i mässingsfärg, från Bloomingville. Läs mer och köp här