Blå spontad panel mot skiffer och svartfogat vitt kakel. Barnen fick ett eget badrum i lantligt industriell stil när det gamla byggdes om.

U

nder takåsarna ligger det lantliga badrummet där varje kvadratcentimeter utnyttjats till fullo. Takfönster släpper in dagsljus, och i hörnet vid badkaret finns ännu en ljuskanal i en fönsterglugg med plats för grönskande växt och badprodukter. Det slitna gamla badrummet var fuktskadat och familjen rev ut allt för att skapa ett helt nytt. Det blå badrummet gjordes åt barnen och rymmer dusch, badkar, två handfat och skötbädd samt gott om förvaring.

Takfönstret silar ljuset fint över duschen

Lantlig stil i hög modern standard

– Vi ville få kombinationen av högsta moderna standard med en lite gammaldags, men klassisk, design. Vi fastnade direkt för kombinationen blått och svart samt vitt kakel med svarta fogar.

blått badrum sköna hem

blått badrum sköna hem

Speglarna fälldes in i skåpluckorna, det ger fint ljus och reflexer i kombination med fönstren. Spontad väggpanel andas lantlig charm. Handfatet från Duravit är nedsänkt i svart bänkskiva av sten. Badrummet är ritat av Stina Sandwall.

blått badrum sköna hem

blått badrum sköna hem

Välutnyttjade utrymmen ger gott om förvaring. Skiffergolv, blandare, duscharmatur och handdukstork, allt från Fired  earth, duschvägg och duschdörr från glasmästeri NP Ringström.

blått badrum sköna hem

blått badrum sköna hem

Fönstergluggen blir en kul detalj på den helkaklade väggen, även badkaret är klätt i kakel. Handdukar från Himla, House of Rym och Dirty linen.

blått badrum sköna hem
Plats för smycken på handfatet.

Planlösning: Badrum i lantlig industriell stil

blått badrum sköna hem