Foto: Lisa Näs

Därför ska du ta med dig en grapefrukt in på toaletten (och salt)

Grapefrukt är inte bara nyttigt att äta – det gör nytta i badrummet också! Tillsammans med lite salt fungerar det som en peeling för både badkar och handfat och bleker effektivt envisa fläckar. Dessutom doftar det ljuvligt :)

Gör så här:

1. Dela grapefrukten i två halvor. En halva räcker ofta långt till städning.För en ordentlig skrubb fungerar ett grovt salt bäst, men ett vanligt bordssalt går också bra. Strö detta över fruktköttet och eventuellt också direkt på fläckar på porslinsytorna i badrummet.

2. Skrubba loss! Se till att grapejuicen rinner ut ordentligt över ytan och lyft halvan emellanåt för att få med dig saltet i stället för att bara putta omkring det.

3. Skölj bort salt och grapefruktjuice. Rent och fint utan kemikalier! Och vill du inte slösa en prima grapefrukt är vi säkra på att det funkar bra med en urgröpt halva också.

Vill du få fler smarta tips? Följ Sköna hem på Facebook så missar du inget!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!