Foto: Johan Carlson

Gert Wingårdhs geniala lösning gör detta badrum magiskt – se hur!

Full insyn? Badrummet signerat Gert Wingårdh är bara skenbart öppet. Se hur klaustrofobiska boxen blev lyxbadrum med svitkänsla.

Badrummet signerat Gert Wingårdh för hotellet Miss Clara i Stockholm, är bara skenbart öppet. Väggen mellan badet och sovrummet är helt av glas. Full insyn alltså. Jo, men när den vita silduken är fördragen syns bara konturer – utan att dagsljuset försvinner.

Blandare Tails, Hansgrohe, handfat Fast 630 Vwna/Bathlife, stonefactory.se, kroppsvårdsprodukter Aesop, ryggborste, NK Classic home, träpall Walles & Walles, handdukar Missoni. Under handfatet en tvättkorg, Cozy living, ­golv, bänkskiva och ­badkarssidor är av kalksten. Foto: Johan Carlson

Inredningens röda tråd är annars linjeringen av de mörka partierna i båda rummen. Stenskivan som handfatet är placerat på, boaseringen på nedre delen av kalkstensväggen och badkaret ligger på samma nivå som bården på draperiet och panelen i sovrummet.

Rund oversize-spegel mjukar upp och gör badrummet visuellt större. Värme skapas av detaljer i naturträ och brungula nyanser på handdukar och accessoarer.

Växter, trädetaljer och varm frotté gör att kaklet och glaset känns mindre hårt och kallt. Foto: Johan Carlson
Träpall, Walles & Walles, ­hudvårdsprodukter, Aesop, mässingsfat från ­loppis. Foto: Johan Carlson
Spegel Hay, blandare Tails, handduk, Missoni. Foto: Johan Carlson
Vägglampa Pj 72, av Box ­arkitekter för Örsjö belysning, kruka Florist­kompaniet, draperi av silduk. Foto: Johan Carlson

Ur Sköna hem nr 12 2017

Läs mer:

Ett vanligt torp på utsidan – på insidan gömmer Gert Wingårdh sitt makalösa hem

Tapet i badrum är heta trenden – se minibadrummet som essar stilen!

Badrumstrender: Så ser badrummet ut 2019 – stilarna & prylarna

Inspiration: Golv av vita stenar fulländar detta drömmiga badrum

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 8 nr av Sköna hem - få 4 rödvinsglas från iittala. Läs mer!