Här badas på en bädd av stenar och med himmelsvid utsikt. Dold förvaring, dubbla takduschar och handfat, fulländar storstadsparets badrumsdröm.

J

eanette och Edin letade länge efter en lägenhet med ett badrum som motsvarade deras önskemål: hög komfort, snygg design och smarta funktioner. De fann vad de sökte
i Hammarby sjöstad.

Det vita badrummet är genomtänkt in i minsta detalj. Här finns dubbla takduschar inramade av en glasvägg, och dubbla handfat. Smarta lösningar, som det platsbyggda hörnskåpet med glashyllor upptill och dolda dubbla dörrar nertill, slukar allt som behöver stuvas undan.

Badrum med golv av vita, lösa stenar

Foto: Pernilla Hed

Som insynsskydd har det stora fönstret en skir gardin som silar ljuset, från Zara home. I nedsänkningen framför fönstret står badkaret på en bädd av vita stenar. Träpall, Love ­warriors, och gråbeige frottéhanddukar och morgonrock, allt från Axlings linne, som bryter fint mot allt det vita. MattaHerringbone, Classic collection. Terrakottabrun lerkruka, Love warriors, växt, Magnolia i Sjöstaden.

Badrum

Foto: Stylist Isabelle Olander

Väggspegeln är specifikt utskuren för badrummet och gör att det ser större ut. Det stora fönstret bidrar också till det luftiga intrycket. En skir gardin med diskret mönster silar ljuset och skyddar mot insyn.

Den vattenburna golvvärmen är kopplad till husets ordinarie centralvärme via en pumpcentral som finns gömd bakom en öppningsbar kakelplatta. Här saknas skarvar mellan kakelplattorna; det ger ett mer exklusivt utseende och är dessutom lättstädat.

badrum stenar golv vitt inspiration dubbla handfat

Den stora spegelväggen får badrummet att se mycket större ut. Dubbla handfat ger ett kaxigt intryck där de står på ­varsin upphöjning. Tvättställ, Duravit, blandare av vattenfalls­modell, Tapwell. Lerkruka, snäckor, sjöborre och kroppsprodukter, Love warriors, växt, Magnolia i Sjöstaden. Necessär och frottéhandduk, båda Axlings linne. Trävas, Soop.

badrum stenar golv vitt

Materialmöte. ­Frotté­ från Axlings linne. ­Korgbricka och vintageskål, Love warriors. Tvålar från Claus Porto.

Badrummets mest spektakulära inslag är badkaret som står på en bädd av vita stenar, placerade i en nedsänkning i golvet. Stenarna för tankarna till vilsamt strandliv, men på morgnarna gäller som så ofta mer effektivitet än vila – här finns en platt-tv så att Jeanette och Edin kan kolla på nyheterna under morgonbestyren.

Av: ISABELLE OLANDER
Foto: PERNILLA HED

Ur Sköna hem nr 12 2017

Läs mer:

Badrumstrender: Så ser badrummet ut 2019 – stilarna & prylarna

Inspiration badrum 2019: Vågiga, mjuka former i wow-badrummet

7 saker som kommer göra ditt badrum mysigare och skapa spa-känsla