Lantligt och möblerat – badrummet går i fransk stil

Badrummet med inspiration från medeltida franskt slott är mer som ett möblerat rum än ett badrum.

Det är så franskt. Och om det inte var för duschen och badkaret så kunde det varit vilket rum som helst i huset. Duschdraperiet i linne kunde varit en gardin, den vackra karmstolen kunde stå placerad i ett vardagsrum, fönstren i ett sovrum. Men detta är just vad ägren söker. Ett möblerat rum.

– Jag har rest mycket och en gång bodde vi på ett underbart hotell vid den franska Rivieran som har inspirerat mig mycket. Jag ville ha ett stort möblerat badrum. Och så ville jag absolut ha utsikt över vattnet från badkaret!

Den kromade blandaren för badkaret har franska detaljer. Kollektionen Eloise är från franska Horus/Badex.

Klinkergolvet, Abbey Waltham, är gjord med inspiration från den viktorianska tidens mönster, från Fired earth. Dusch från Badex och draperi med linne på ena sidan, från Möve.

Skåpet som blev startskottet för det nya badrummet är troligen ett gammalt köksskåp. Tvättställen i koppar liksom blandarna från franska Herbeau/Badex.

Marmorkaklet på väggen är från Fired earth.

Publicerad i Sköna hem nr 8, 2013.

Fler badrum i vårt galleri, Badrum.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!