Något gammalt, något nytt, något blått … Men framförallt så himla snyggt! Fotografen Anitta Behrendts minibadrum har gott om skräddarsydda lösningar och bjuder på en skön mix av art déco, bohemchict och exklusivt spa.

N

ågra standardlösningar är det inte tal om i Anitta Behrendts lilla badrum i radhuset i Amager  utanför Köpenhamn. Här har hon bott med sin make Daniel Lohmann och deras tre barn i drygt ett år. Eftersom radhuset är nybyggt kunde Anita och Daniel vara med och sätta sin egen prägel på inredningen i badrummet. De undvek standardlösningar och standardmaterial till förmån för det betydligt mer personliga.

inspiration badrum mönstrade klinker fiskben blått

Foto: Foto: Nitta Behrendt/Livinginside

Ett litet exklusivt spa-universum öppnar sig när man öppnar dörren till det nybyggda badrummet i Anittas radhus. Kombina­tionen av det marockanska kaklet, den matta, mörkblå väggen och mässingsdetaljer ger en lyxig stämning av spa och välbefinnande.

inspiration badrum mönstrade klinker fiskben blått handfat rund spegel
inspiration badrum mönstrade klinker fiskben blått stilleben

Moodboard av fina accessoarer sätter stilen för hela badrummet. Kakel från Marocko, här Aztec milk/kohl. Träborstar från Hydréa och bladskål i mässing från Broste Copenhagen. Terrazzobricka från H Skjalm P, rosa tandborstglas och blå tvålpump, Mette Ditmer. Handduk från Magasin, rosa tvålpump och parfymflaska, H&M Home, nagelborstar, Maraki, liten mässingsbricka, Aytm.

Det grå kakel som skulle ha lagts på golvet och i duschen valdes bort – i stället blev det ett marockanskt kakel på golvet, ljust fiskbenskakel på en del av väggarna och resten målades i en djupt mörkblå, matt ton. Köksskåp från Ikea byggdes om till badrumsförvaring med handfat, och en glasvägg skärmar av mellan dusch och toalettstol.

inspiration badrum mönstrade klinker fiskben blått dusch

Anitta sökte med ljus och lykta efter det perfekta dusch­draperiet men hittade inget. Då sydde hon ett eget av tyg hon behandlat med samma impreg­nering som används till tältduk.

inspiration badrum mönstrade klinker fiskben blått handdukar

Accenter i mässing, som hylla och knoppar, skänker den där lite lyxiga art déco-känslan. För det mer bohemchica står stilleben och makraméampeln. Duschdraperiet har Anitta själv designat och sytt. Ett gediget badrum med snygga materialval och den där lilla extra omsorgen om detaljerna!

Av: Rikke Graff Juel
Text: Pia Olsen
Foto: Anitta Behrendt/Livinginside

Läs mer:

Inspiration badrum 2019: Vågiga, mjuka former i wow-badrummet

Dubbel dusch & dubbla handfat – så fick badrummet lyxig spa-faktor

Ur Sköna hem nr 12 2018

Nya kulörer inför våren 2019

Sköna hems egen kollektion bjuder på 20 unika, matta nyanser. Se alla här!
ny kollektion från Caparol by sköna hem 2019

Foto: Martin Cederblad