Modernt och högt i tak (missa inte badrummet)

En vit villa med rymd som i en lyxhotellslobby har landat i lövskogen utanför Halmstad.

Inspiration till villan är hämtad från hotell och restauranger världen över. Andan i det 180 kvadratmeter stora huset är onekligen internationellt sober och exklusiv. Rymden är exceptionell – i vardagsrumsdelen är det sex meter till tak! Det känns nästan svindlande att gå uppför den skulpturala trappan med steg av infärgad mikrocement och en öppen jättebokhylla som enda "ledstång". Överallt släpps naturen in genom stora glaspartier.

Entré

Foto: Caroline Tengen

Husets arkitektur är inspirerad av olika platser i världen som ägaren besökt.

Hall

Foto: Caroline Tengen

Sex meter i takhöjd ger en enorm rymd, förstärkt av extra ljusinsläpp från takfönstren. Bokhyllan är uppbyggd av betongblock och putsad med mikrocement. Här står en omfattande samling av vin– och matböcker och reselitteratur.

Vardagsrum

Foto: Caroline Tengen

Trädgården blir en del av vardagsrummet. Soffor, Severins möbler, sittpallar och soffbord från Slettvoll. Kuddar, Designers guild. Mattorna är måttsydda och från Mattimporten i Halmstad.

Kök

Foto: Caroline Tengen

Skogsutsikten från diskbänken. Köksinredning från Ballingslöv med skivor av afrikanskt ädelträ. Stänkskyddet i egen design ska fyllas med favoritrecepten.

Badrum

Foto: Caroline Tengen

Stort japaninspirerat badrum med nedsänkt, mosaikklätt kar som ger spa-känsla. Svart handdukshängare köpt på Claerence house i Båstad, japanska sittpuffar från Åhléns och japanskt teset i lergods, köpt på spa-hotellet Banyan tree, Seychellerna.

Publicerad i Sköna hem nr 8, 2014.

Läs också:

Hemma hos inredningsbloggaren @mycasa

15 helt onödiga DIY-prylar till hemmet

21 katter som visar att möbler är överskattat – if it fits it sits

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!