Underbart kapell till salu – exakt så här vill vi bo (missa inte köket)

Ett kulturskyddat kapell som invändigt renoverats till ett riktigt drömhem. Bostaden ligger i Romelanda, några mil utanför Kungälv, och är till salu för strax under 4 miljoner kronor.

Norrmannebo kapell som uppfördes mellan 1918 och 1919 består av ett långhus med kor, en sakristia och ett torn. Fasaden är klädd med rött tegel och taken, förutom tornet som är klätt med kopparplåt, är klädda med lertegel. Tornet har influenser från barocken och kröns av en vindflöjel med en torntupp.

Kapellet invigdes den 9 oktober 1919 av bland annat biskop E.H.Rodhe, ägdes fram  till 1962 av Romelanda kapellstiftelse då Romelanda församling tog över  ansvaret. Härav namnet Romelanda kapell eller det äldsta namnet "Bua  kapell" efter byn i Norrmannebo.

Kapellet är exteriört kulturskyddad. Men om vi stiger in så är det allt annat än ett kapell, detta är ett vackert drömboende utöver det vanliga, och missa framför allt inte köket!

Entrén med en rymlig hall och trappan som leder upp till övre plan.

Från entrén kommer man in i den stora salen, med det lantliga köket i det något upphöjda koret. Det höga taket är välvt och klätt med träpanel, synliga takbjälkar och dekorativa väggmålningar.

Det härliga lantköket har gasspis och platsbyggd inredning.

Tjocka valv som vittnar om byggnadens ursrpung.

Elegant och rustikt i köket.

Murad eldstad.

Sovrum med välvda fönster.

Trappan upp till övervåningen.

Arbetsrum och bibliotek på övervåningen.

Badrummet med vackra klinkers.

För mer information och fler bilder, se Axelssons Fastighetsbyrå.

Följ Sköna hem på Facebook så missar du inget!

Du kanske också är intresserad av:

Drömvillan med egen brygga och sjöbod på västkusten får oss att tappa andan

17 fakta alla som älskar syrener borde känna till

Finaste husvagnen – det här campingboendet är en dröm

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + grå pläd och två ljuslyktor. Köp nu!