Orientalisk spakänsla i badrummet

Det metallskimrande kaklet matchas med orientaliska möbler och detaljer i guld och brons. Med ett vattenfall i duschen är badrummet komplett.

Det skimrande kaklet och detaljer i guld och brons skapar en stämning av Orienten, förstärkt av vattenfallsstrålar i duschen och handfatet. Ett kinesiskt skåp har byggts om till kommod, och den orientaliska spegeln döljer ett badrumsskåp. Stora plattor ger ett lugnare intryck, särskilt om badrummet har extra rymd. Här användes 50x50 cm-kakel och mosaik på mindre ytor.

Vacker förvaring i badrummet. Antikt skåp från Kina från Cazami. Foto: ALL RIGHTS RESERVED ©
Liten urna, Cazami och blandare Evo 070 waterfall, Tapwell. Tvålfatet är en skål av benporslin och 14 karats guld, K&co. Oval tvål Durance. Foto: ALL RIGHTS RESERVED ©
Randigt badlakan, Kenzo. Kista från Tibet, Utopia. Handmålad taklampa från Vietnam. Nischen är klädd i mosaik Gold in black, Dekora. Foto: ALL RIGHTS RESERVED ©
Foto: ALL RIGHTS RESERVED ©

Kakel Imola i färg nickel, 50x50 cm, Kakelspecialisten. Antikt skåp från Kina, spegeln döljer ett grunt badrumsskåp. Kommoden är ett ombyggt skåp från Kina. Tvättställ Proiezioni, Catalando/Kakelspecialisten, med blandare Evo 070 waterfall, Tapwell. Hörndusch Angel i klarglas och takdusch TVM 300-160, handdusch ZDoc 200, båda Tapwell.

Publicerad i Sköna hem nr 4, 2012.

För mer badrumsinspiration kika in i vårt galleri, Badrum.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!