Romantiskt badrum med antik känsla

Badkar i zinkplåt, avkromade detaljer och tadelakt på väggarna är några av detaljerna i detta romantiska badrum.

Ett gammalt badkar i zinkplåt med tassar, fyndat på en mässa, fick bestämma både utformning och storlek när det här romantiska badrummet skulle byggas. Badkaret skulle ha bästa möjliga sjöutsikt, och matchas av toalettstol, dusch och handfatskommod i samma stil. Och efter mycket letande i byggnadsvårdsbutiker, antikaffärer och på loppis fanns alla ingredienser för att påbörja arbetet med badrummet.

Duschkaret i betong formgjöts på plats och målades precis som väggarna med tadelakt, en kalkfärg som liksom betongplattorna på golvet används flitigt i medelhavsländerna. En duschstång beställdes av en smed, och för att få en ombonad rumskänsla är duschdraperiet utvändigt en spetsgardin och insidan av tjock, transparent plast. Alla kranar är nya, men lämnades in för avkromning för att få en finare patina än om de hade köpts i färdig mässing.

Foto: Företag
Foto: Företag
Foto: Företag
Foto: Företag

Publicerad i Sköna hem nr 12, 2012.

För mer badrumsinspiration kika in i vårt galleri, Badrum!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!