Skapa illusion av en högre takhöjd i badrummet – 8 tips

Det finns några smarta knep för att få din takhöjd att verka mycket högre än vad den egentligen är. Badrum är ofta små, och med en illusion av en högre takhöjd kommer man långt vad gäller känsla av rymd. Testa något av dessa tips för att få en känsla av ett större badrum.

1. Måla taket vitt, vitt reflekterar ljus och skapar en illusion av rymd. Sedan är det frågan om det bästa alternativet är matt eller glansig färg. Den ena skolan säger att högglansig eller halvmatt färg sägs skapa extra mycket reflektion från ljuset och därmed skapa mer rymd, medan matt färg sägs ha förmågan att få taket att ”försvinna”, fråga din färghandlare om råd. 

2. Jobba med vertikaler. Ett litet rum med vertikala ränder ser ut att ha mycker högre takhöjd än vad det egentligen är. Tapetsera eller skapa ränder med kakel eller mosaik.

3. Undvik stora lampor och fläktar i taket. 

4. Prova dig fram till vilken belysning som passar dig bäst, men istället för en pendel i taket som stjäl takhöjd, använd vägglampor strategiskt placerade för bästa ljus.

5. Placera duschdraperiet så högt upp mot taket som det bara går. 

6. Placera ett blickfång som en tavla eller spegel högre upp än normalt. Detta gör att ögat går högre upp och även taket känns högre. 

7. Du kan även jobba med överdrivet stora speglar som också tenderar att göra både rummet större och takhöjden högre. 

8. Måla, eller sätt mosaik med mörkare färg mot golvet som sakta tonar ner mott vitt upp mot taket. 

Bildkällor: everythingleb.com, orlili.com, momtoob.com, sketch42blog.com, www.lialeukinterieuradvies.nl, imactoy.com, decorpad.com

Läs också:

16 smarta lösningar för små badrum

Ordning i badrummet – 14 hyllor du inte behöver skruva upp

7 miljövänliga (och effektiva) knep för ett väldoftande badrum

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu! 4 nr av Sköna hem för endast 169 kr. Köp nu!