Foto: badrum_1

Ser du felet i det här badrummet?

Faktum är att väldigt många inte ens är medvetna om "felet" i det här badrummet och ändå är det något som påverkar oss dagligen. Ser du vad det är?
Foto: badrum_1

Jo, det är belysningen och närmare bestämt lamporna som är placerade ovanför speglen.

Enligt den här artikeln från Houzz.comoch ljusexperten Randall Whitehead så ska nämligen inte ljuset där du speglar dig komma ovanifrån på grund av skuggorna som då faller över ditt ansikte. Bland annat så ger ljus från ovan intrycket av mörka ringar under ögonen. (Vilket förvisso kanske kommer som en trevlig nyhet för flera av oss nu?) 

Ett bättre alternativ är att montera lamporna i ögonhöjd på sidorna av din spegel. På så sätt får du ett jämt ljus över ditt ansikte och ett ljus idealiskt för rakning och beautyrutiner.

Dessvärre så är lamporna oftast monterade just ovanför speglarna i de allra flesta badrum och det är ett stort projekt att flytta dem. Så betyder det att det är helt kört om lamporna sitter där sitter? Nej, klart inte och ett alternativ om du tycker ljuset är viktigt är att införskaffa en extern sminkspegel med ljus eller rader med klassiska Hollywood-lampor att sätta på sidorna om spegeln.

Bildkälla

Men kanske kan det vara värt att ha tipset om lampor i ögonhöjd i åtanke nästa gång du bestämmer belysning i ditt badrum? :)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!