Skapa spa-känsla i badrummet

Ok. Vi kanske går lite över gränsen för vad som är möjligt för ett vanligt badrum. Men det är inspirationen, drömmarna och kreativiteten vi är ute efter, eller hur!

Ett badrum med spa-känsla kan vara allt från sobert och avskalat till en extravagant mix av olika kakel och mosaik. Men gemensmt för ett spa-badrum, är att försöka hålla det så enhetlig som möjligt. Gärna lite lyxigare material, stora kakelplattor blandat med mindre mosaik. Blanda gärna in naturmaterial som trä och sten. Porlande vattnet är något man förknippar med ett spa. Ett tips är att investera i en vattenfallsblandare, speciellt till badkaret ger det en härlig känsla.

Här kommer lite extravagant inspiration till ditt spa-badrum.

Vi börjar med att gå ända in i kaklet med mosaiken. Har du möjlighet att gå utanför ramarna och testa något nytt, gör det! Guldmosaik i badrummet är lyxigt! Här ett annat exempel på guldmosaik i badrummet.

Våga blanda olika material, trä och sten. Finns det plats så är den här lösningen med att skapa ett rum i rummet riktigt härlig.

Ett eget vattenfall i badrummet är få förunnade. Lösningen, använd en fototapet som förstärker sinnet och förhöjer duschupplevelsen.

Vattenfallsblandare från Bossni nedan. Det finns vattenfallsblandare i olika modeller och prisklasser. För spa-känsla de luxe, satsa på ett badkar i trä.

Har man förmånen att bo med naturen som närmaste granne, satsa på en vägg med ett helt glasparti. Det nedsänkta badkaret förhöjer njutningen och känslan.

En väl tilltagen takdusch för en kombination av både dusch och ångbastu. Stora kakelplattor och nedsänkt duschutrymme.

Foto: www.johancarlson.se

Ett handfat i sandsten, naturlyxigt. Kanske att man kan göra ett själv om man är extra händig?

Ruffiga trädetaljer och stora mörka kakelplattor förstärker spa-känslan i det här badrummet.

För mer badrumsinspiration, kika in i vårt galleri, Badrum.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Sköna hem + 4 rödvinsglas från Iittala. Köp nu!