Skimrande blått badrum – sekelskifte möter nutid med spännande planlösning

Ett badrum i skimrande blått.  Badrumsmöbler och badrumsinredning i sekelskiftes-stil funkar fint mot modernt petroleumblått kakel. Smart planlösning delar upp badrummet i två avdelningar. Mycket att inspireras av.

Inre bara ett badrum, utan två, både vad gäller planlösning och stil. Planmässigt har badrummet delats av till två avdelningar, en med ett badkar, dusch och tvättställ, och en – bland annat tänkt för gäster – med toalett och handfat.

LÄS OCKSÅ: 16 badrum vackra i all sin enkelhet

De olika badrummen skiljs åt av frostat glas, och binds samman av material och kulörer: petroleumfärgad melerad mosaik på väggarna, ljust klinkergolv, vita snickerier och vitt tak. Stilmässigt talar inventarierna – badkar, toalettstol, tvättställ och blandare – med ett tydligt formspråk från förra sekelskiftet, medan klinker och mosaik är nutida.

Många föremål i detta badrum, på en gård nära Stockholm, är vintagefynd. Liknande saker nytillverkas och finns exempelvis Nacka byggnadsvård och Byggfabriken.

LÄS OCKSÅ: Svart-vitt badrum – klassiskt vackert viktorianskt

På badrummets kortsida har toalett och handfat fått en egen avdelning. Vill man inte använda handduken finns en väggmonterad varmluftstork. En avlång pall från Afroart ger extra avställningsyta, handdukar, Missioni, NK Inredning, handfat och toalettstol från Duravit.

Badkaret står under fönstret för utsikt över gården. Vill man hindra insyn dras rullgardinen ner. Badkaret är gammalt , men har emaljerats  om och fått en gul utsida. Liknande blandare finns hos Duravit.

Klassisk engelsk blandare av märket Perrin & Rowe finns på Byggfabriken. Liknande går att hitta hos badrumsgruppen.se.

Dusch. Handtagen som hänger i kedjorna sätter på respektive stänger av vattnet. Inbyggd hylla för tvål och schampo.

Publicerad i Sköna hem nr 12, 2015.

Av: Per Wennberg

Foto: Martin Cederblad

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!