Supercoola Villa Altona – Sveriges mest intressanta hus nu till salu

Villa Altona är ett prisbelönt och unikt hus beläget i Törnskogen, Sollentuna strax norr om Stockholm. Faktum är att huset anses vara ett av Sveriges mest intressanta av Sveriges Arkitekter. Kika in i Villa Altona så förstår ni varför!

Det är The Common office som står bakom Villa Altona som uppfördes 2010. Huset är 180 kvadratmeter stort med sammanlagt fem rum och kök. Tomten är en blandning mellan trädgårdstomt och naturtomt, och är skapad med hjälp av landskapsarkitekt Johan Paju och trädgårdsanläggning Ulriksdal  Trädgård.

Via en låst entrébyggnad når man huset. I entrébyggnaden döljer sig förråd, soprum och teknik.

Skräddarsytt kök i rostfri plåt och vita  materialval och  induktionshäll, varmluftsugn, samt två diskmaskiner. Golvet är i slipad betong med värmeslingor och taket med över 3 meter i höjd är i obehandlad betong med infällda spotlights.

Från köket till vardagsrummet är det en nivåskillnad på 70 cm. I vardagsrumsdelen finns en trappa  som leder till övre plan samt takterrassen.

Matplats med slipat betonggolv och rå betong i taket.

Badrum med stora fönster mot trädgården.

Sovrum med hotellkänsla och eget badrum (en eldriven gardin mörklägger på kvällen).

Trappan är centralt placerad i huset och leder upp till övre plan.

Övre hall med ett golv i sträckmetall som ger en industriell känsla. På övre plan ligger alla sovrum. Trappan fortsätter upp till ett öppningsbart takfönster som leder vidare till en takterass som håller på att byggas.

För mer information och fler bilder från Villa Altona, gå vidare till Fastighetsbyrån.

Följ Sköna hem på Facebook så missar du inget!

Du kanske också är intresserad av:

 

Magnifikt kulturav på Drottningholm – Villa Breidablick till salu

Kända komikern säljer sitt sommarhus på Gotland (spana in poolen!)

Drömvillan med egen brygga och sjöbod på västkusten får oss att tappa andan

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!