Svart-vitt badrum – klassiskt vackert viktorianskt

Ett renoverat badrum. Från 80-talsstil till sekelskifte med hjälp av svart-vitt kakel och tidsenliga badrumsmöbler. Gillar du en viktoriansk stil så är detta badrummet något för dig!

På golvet ses matta svarta och vita plattor, för att tvål- och vattenstänk ska synas lika tydligt. Men det svarta kaklet på väggarna är blankt, och satt extra högt.

Glansen ger väggarna mer liv och upplevs inte lika kompakt eller tungt som om det varit matt.

Duschblandaren är engelsk, med handtag i porslin. Porslin är både snyggare och skönare att hålla i än plast. Toalettstolen är italiensk.

Badrummet är bara 5 kvadratmeter stor, så hur får man in en tvättmaskin? Enda tänkbara platsen var vid fönstret bredvid duschen. För att få det att fungera byggdes en duschkabin i härdat klarglas, anpassat efter bröstlisten på kaklet och fönsternischen.

LÄS OCKSÅ: Skimrande blått badrum – sekelskifte möter nutid med spännande planlösning

Foto: Devis Bionaz

Duschblandare Burlington Avon köptes via QS supplies webbplats direkt från England.

LÄS OCKSÅ: Badrumsinspiration – 23 badrum med vit marmor som bas

Foto: Devis Bionaz

Badrumsinredning från Vedums gustavianskt inspirerade serie Louis. Skiva i gjutmarmor, linnehanddukar från Axlings, kopparvas, Housdoctor.

Foto: Devis Bionaz

Handgjord metallkorg i koppartråd förvarar lite av varje.

Foto: Devis Bionaz

Publicerad i Sköna hem nr 12, 2015.

Av: Annika Gustavsson

Foto: Devis Bionaz

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!