Barnrum med naturkänsla

Foto: Patrik Hagborg

Designklassiker som går att använda hela livet, och lekfulla inslag från naturen gör barnrummet till en rolig campingplats.

Varför lägga pengar på särskilda barnmöbler som döttrarna växer ur efter några år, när vi lika gärna kan satsa på designklassiker som passar ihop med resten av lägenheten – och som håller livet ut? Så resonerade föräldrarna till Philippa och Cornelia.

Barnrummets golv och väggar målades vita. För att få en mer fantasifull känsla hämtade de inspiration från naturen. Tapeten Woods från Cole & son ger intrycket av en tät lövträdsskog, och på golvet påminner den måttbeställda mattan om nyklippt gräs. Lampan Midsummer light för tankarna till en trolsk skog, och på hyllan ovanför sängen lurar en flock med djur. I barnhöjd, stående på ett vägguttag, finns en svart kanin ditmålad. Dekorationen är inte större än en decimeter, men utgör en rolig överraskning.

Foto: Fotograf Patrik Hagborg AB

Vit stringhylla, träleksaker från brio och inramade illustrationer av Tove Jansson.

Foto: Fotograf Patrik Hagborg AB

Trädstamstapet Woods från Cole & son, blomlampa Midsummer light formgiven av Tord Boontje och måttbeställd gräsgrön matta ger naturkänsla. Gunga från Designtorget och tält från R.o.o.m. Det vita skrivbordet Wing kommer från Designhouse Stockholm. Klädhängaren Tree från Swedese och tavelramar från Georg Jensen kan hänga med många år.

Golvet hålls fritt för att ge plats för lek. Flickorna brukar låtsas att gungan i taket är fastknuten i ett träd i skogen. Det är deras absoluta favoritpryl. Det gröna tältet intill fönstret har också koppling till skogen och campingliv. För vad gillar barn mer än att tälta i naturen?

Publicerad i Sköna hem nr 10, 2012.

Mer inspiration hittar du på vår samlingssida om barnrum.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 300 000 andra - läs Sköna hem! Se erbjudande!