DIY-inspiration: Barnrum inrett för utklädning, pyssel och söta drömmar

Foto: Malin Cropper

En loge för rollekar komplett med pysselverkstad, där sängen på dagtid blir en mysig kuddkoja. Olivias rum lockar – med färger, mönster och fint förvarad rekvisita – fram det kvillrande kreativa.

Med lite gör-det-själv-anda, färg, tapet, symaskin och häftpistol har Olivias rum blivit lekvänligt och ombonat. Vid pysselbordet finns plats för allt som en sexårig tjej behöver för sina alster. Sängen som fått en sänghimmel fylls på dagen med kuddar och blir en mjuk koja.

Pastelltonerna i tapeten med blommor i oversize-format plockas upp på övriga väggar och snickerier, och gör ­rummet levande men också harmoniskt mjukt.

På väggen intill spegeln, prydd med en ljusgirlang i filmstjärnestil, finns gott om plats för både utklädningssplagg och ­vardags­favoriter. Tystnad, tagning!

Pyssel- och skrivbordet har plats för två stolar, charmigt omaka och ommålade secondhandköp, så att en kompis också får rum. Hurtsar Alex, från Ikea, i varje ände rymmer för­varing.

Vid spegeln, ett Blocketfynd, sitter en lång rad glammigt guldiga krokar, från Bauhaus, för både scenkostymer och vardagskläder. Ljusslingan från Granit ger rätt stämning inför dagens show.

Sängen/dagbädden från Ikea är som en koja på dagen. Till kvällen kan den dras ut till en dubbelsäng när kompisar sover över, i lådorna under ryms extra bäddset. Tapet Blossom P 162101-8, från Mr Perswall. Matta och ullpläd ur äldre sortiment, från Brita Sweden. Fotpallen, second­hand, är omklädd med ett William Morris-tyg.

Olivias fina klänning är från en gammal H&M-kollektion.

På en rundstav fäst med rep på krokar i taket hänger ett skirt linnetyg över sängen. Mysigt att sova under! Kuddarna är både köpta och hemsydda, ansiktet på en av dem ritades med textilpenna.

Rullgardinen har broderats av mamma Maria med ett citat ur Idas sommarvisa som passar Olivia.

Bordsskivan, också Ikea, har klätts med vaxduk för att tåla spill och kladd. Väggfärg Apricot nude ur Inrednings­kollek­tionen från Alcro. Pennställ från Ferm living.

Anslagstavlan är gjord av en träfiberskiva som klätts med ett bomullstyg. Trähand från Hay, övrigt från loppis.

Plats på scen!

Av: THERÉSE LARSSON

Foto: MALIN CROPPER

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 300 000 andra - läs Sköna hem! Se erbjudande!