En loge för rollekar komplett med pysselverkstad, där sängen på dagtid blir en mysig kuddkoja. Olivias rum lockar – med färger, mönster och fint förvarad rekvisita – fram det kvillrande kreativa.

M

ed lite gör-det-själv-anda, färg, tapet, symaskin och häftpistol har Olivias rum blivit lekvänligt och ombonat. Vid pysselbordet finns plats för allt som en sexårig tjej behöver för sina alster. Sängen som fått en sänghimmel fylls på dagen med kuddar och blir en mjuk koja.
Pastelltonerna i tapeten med blommor i oversize-format plockas upp på övriga väggar och snickerier, och gör ­rummet levande men också harmoniskt mjukt.
På väggen intill spegeln, prydd med en ljusgirlang i filmstjärnestil, finns gott om plats för både utklädningssplagg och ­vardags­favoriter. Tystnad, tagning!

Inspiration snyggt barnrum med utkladning och sanghimmel skrivbord Alex Ikea vimplar.jpg

Pyssel- och skrivbordet har plats för två stolar, charmigt omaka och ommålade secondhandköp, så att en kompis också får rum. Hurtsar Alex, från Ikea, i varje ände rymmer för­varing.

Inspiration snyggt barnrum med utkladning och sanghimmel spegel och tapet.jpg
Inspiration snyggt barnrum med utkladning och sänghimmel spegel och tapet.jpg

Sängen/dagbädden från Ikea är som en koja på dagen. Till kvällen kan den dras ut till en dubbelsäng när kompisar sover över, i lådorna under ryms extra bäddset. Tapet Blossom P 162101-8, från Mr Perswall. Matta och ullpläd ur äldre sortiment, från Brita Sweden. Fotpallen, second­hand, är omklädd med ett William Morris-tyg.

Inspiration snyggt barnrum med utkladning och sanghimmel utkladningsklader.jpg

Olivias fina klänning är från en gammal H&M-kollektion.

Inspiration snyggt barnrum med utkladning och sanghimmel sang.jpg
Inspiration snyggt barnrum med utkladning och sanghimmel gardin med text.jpg

Rullgardinen har broderats av mamma Maria med ett citat ur Idas sommarvisa som passar Olivia.

Inspiration snyggt barnrum med utkladning och sanghimmel skrivbord.jpg

Bordsskivan, också Ikea, har klätts med vaxduk för att tåla spill och kladd. Väggfärg Apricot nude ur Inrednings­kollek­tionen från Alcro. Pennställ från Ferm living.

Anslagstavla snyggt barnrum med utkladning och sanghimmel bukett.jpg
Utklädningshörn snyggt barnrum med utkladning och sanghimmel spegel med ljusslinga.jpg

Plats på scen!

 

Av: THERÉSE LARSSON
Foto: MALIN CROPPER