Hur ska vi göra sonens rum spännande?

Fråga

Hur ska vi göra sonens rum spännande?

Hej Pernilla !
Vi ska nu göra om i grabbens rum, han är 8 år och jag skulle vilja ha förslag på ett trivsamt rum, han kommer ofta in till oss på nätterna för att han säger att han inte trivs i sitt rum.

Rummet är ca 3,30 x 3,50, ingången till hans rum ligger i ena hörnet och mittemot dörren är fönstret. Vi funderar på en blåaktig tapet och ett lite mörkbrunt golv.
Badrummet ligger intill hans rum, precis bredvid hans ingång, jag vet att man ska inte ha sängen intill badrummet så den hamnar mot bortre väggen, bredvid fönstret, sedan tänkte vi ha skrivbord och dator vid väggen som ligger mot badrummet, hyllor på väggen där han kan ha sina leksaker i backar han har även en flyttbar garderob.

Hur ska vi göra för att det ska bli ett lugnt och trivsamt rum ? Jag saknar totalt ideér just nu, jag vill ju även att det ska kännas som ett spännande rum.

Tacksam för svar !
Anneli

Svar

Jo!

Hej Anneli!
Jag tycker att ni ska bestämma tillsammans och att du hör efter vad han gillar i färger former och symboler. Kanske han gillar någon speciell person eller ser upp till någon. Det kan vara Spiderman, Michael Jackson eller ett fotbollslag. Det spelar ingen roll. Det viktigaste är att han trivs och känner sig trygg i sitt rum.

Blått låter bra för att det är lugnande och kan få honom att komma till ro och sova bättre. Men det kan bli lite mörkt och kallt så ta gärna in accessoarer i andra lite varmare färger. Eller gör en fondvägg i blått och resten av väggarna i ljust beige.

Belysning är också viktig, se till att han får mysbelysning och sedan puktbelysning vid säng och skrivbord så han kan läsa och skriva.
Ställ om möjligt skrivbordet  i kraftposition så att han inte sitter med ryggen mot dörren.

Glöm inte växter trots att det antagligen blir du som får vattna dom. De ger en fräsch energi och är en bra symbol för växande och starka barn.
Att inte ha för mycket saker framme synligt är bästa sättet att skapa ett lugnt rum.

Lycka till!
Pernilla