Möblering i tonårsrum

Fråga

Hur ska vi möblera tonårsrummen?

Vi håller på att bygga om tre rum till två. Det ena är på 13 kvm, det andra på 11 kvm. Till våra ungdomar 17 och 15 år.Båda rummen har vinklar och vrår.
Möbler som 2 sängar, 2 skrivbord, 2 databord, 3 fåtöljer,1 sittpuff(stor) 1 soffa, 2 tv/stereobord och en bokhylla finns. En garderob är inbyggd i det större rummet och har en liten vägg på en meter bred som sticker ut som avskiljare.
Det större rummet har två fönster och det mindre ett.Hur ska vi möblera och färgsätta? Möblerna är av träfaner. Det ena rummet ska vara dataspelinspirerat, det andra inspirerat av antiken, grekiska gudar, järnsmide, arkeologi…
Lola

Svar

Två rum med olika färgpalett

I perspektivritningen här nedan visar jag två olika förslag till de två rummen. Båda följer samma planlösning, men har olika färgpalett och tyger. Kanske har dina barn inte samma smak, men jag tänkte att det vore bra att visa hur man kan göra med samma underlag men med olika färger. Jag har försökt att ge båda rummen en ungdomlig karaktär.

Till och börja med tänkte jag på förvaringen. En effektiv lösning skulle vara att använda en avdelnings vägg för inbyggda garderober, en till varje rum. På detta sätt slipper man fristående garderober som brukar ta mycket plats.Jag vill skapa en vardagsrumskaraktär så att sängen kan se ut och fungera som en soffa på dagarna, bekväm, djup med många kuddar på. I arbetsdelen närmare ljuset finns skrivbord, lampa och vägghängda hyllor. Det finns också plats för en fåtölj, ett sängbord, och teve. Jag har skapat inredningen så enkelt som möjligt för att få maximalt fritt utrymme.
Anna Montagut