Syskonens drömmiga barnrum är fyllda med smarta idéer & lekfull inredning

I sexåriga Belles och åttaårige Matteos barnrum är väggar och golv ljusgrå. Ombonat blir det med mjuka mattor, gosedjur och gardiner. Piffet fixar syskonens mamma Lisa med posters och hembyggen.

Välkommen på kaffe & kaka!

Belle, 6 år, bjuder på kafferep i sitt ljusa och harmoniska rum. Hon lägger gärna in en massa kuddar i tältet, från Granit, och har filmmys därinne. Rosa, runda förvaringsboxar från sprall.se, matta Crux, Asplund, bord, jollyroom.se, hissgardin, mywindow.se. Foto: Stylist: Gill Renlund Foto: Johan Sellén

Att byta ut posters eller kuddar är en rimlig nivå i ett barnrum

Gott om plats för lek

Högt i tak, lätt och luftigt i Belles rum. Dörren i bakgrunden leder in till Matteos rum, i hallen emellan finns garderober och badrum. I båda barnrummen finns inbyggda garderober som rymmer mycket. ”Vi har absolut mer förvaring än leksaker!”, säger mamma Lisa nöjt. Taklampa Eos L, från Vita, på golvet mattan Crux, Asplund. Dockskåp, Minimi’s smått & sånt. Posters, Mrs Mighetto, dockvagn, Eurotoys. Foto: Stylist: Gill Renlund Foto: Johan Sellén

En tapet måste fungera i både barn- och tonårsrum

Himmel, vad mysigt!

Foto: Stylist: Gill Renlund Foto: Johan Sellén

”Att byta ut posters eller kuddar är en rimlig nivå i ett barnrum. Och en tapet måste fungera i både barn- och tonårsrum”, säger Lisa Abefelt. Därför har sexåriga Belle fått en vacker och klassisk tapet från Christian Lacroix. Sängen med klädda gavlar kommer från Cubelie by Rose. Himmelssängen är Lisas eget verk. I frigolit har hon skurit ut en stuckatur, bakom den en skena som tyget är fäst i. Griffeltavla från Ikea har målats rosa, och skoltavelfärg från Beckers. Matta Crux, Asplund.

När förvaringen är i barnhöjd går undanplockandet ofta som en dans

Förvaring i rätt höjd

Foto: Stylist: Gill Renlund Foto: Johan Sellén

”Barnens leksaker stannar i de egna rummen, det är ju därför vi har barnrum. Annars skulle jag inte göra något annat än att städa …” Och när förvaringen är i barnhöjd går undanplockandet oftast som en dans (nåja). Förvaringsskåp med lucka från Ikea, är målad i samma färg som väggen, NCS 1000. Namngirland på väggen, bluebox.se.

Det är tillräckligt med färg på alla leksaker, därför har jag valt att färgsätta så ljust och milt som möjligt

Bygg egen bokstav

Foto: Stylist: Gill Renlund Foto: Johan Sellén

Giraffen, från NK Lek & baby, vakar över hörnet. På enkla

vita konsoler står några av Matteos finaste leksaker.

”Om det finns ett tema i Matteos rum är det nog djur.” Bokstaven M har Lisa byggt av smala plywoodskivor med kant som hon borrat hål i och fäst små lampor i. Den grå fåtöljen med nitar är från Indori.

Djuriskt tema

Foto: Stylist: Gill Renlund Foto: Johan Sellén

Milt och ombonat i Matteos rum. Helst inte fondvägg eller en bilsäng om mamma Lisa Abefelt får bestämma. ”För mig är det viktigt att helheten ska fungera länge, att barnrummen är rum för växande.” Att det finns gott om förvaring är också självklart, under Matteos Ikeasäng finns två rejäla lådor. Luftballong i fönstret, från Newport. Vid skrivbordet står en Kartellstol i barnstorlek, matta från Ellos, leksaksbil, Blå elefant, posters, Lisa Bengtsson.

Ur Sköna hem nr 11 2018

Av: Gill Renlund Foto: Johan Sellén

Läs mer:

13 härliga barnrum med smarta (och fina) lösningar

DIY-inspiration: Ljuvligt barnrum inrett för utklädning, pyssel och söta drömmar

Pastelliga drömhemmet med växthus i köket och kojslott i barnrummet

 

20 hetaste trendfärgerna 2019!

Sköna hem by Caparol är en kollektion med unika, matta och stilsäkra nyanser.

SE ALLA HÄR!

Foto: Martin Cederblad

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 50% rabatt på 4 nummer av Sköna hem. Läs mer!