Tonårsrum för ritande skejtare

Fråga

Tonårsrum för ritande skejtare

Jag ska göra om mitt sovrum och skulle gärna vilja ha några tips om hur man kan inreda. Jag är 14 år och mina intressen är: att rita, hästar och skateboarding.

Möbler som ska finnas med: 1 säng, 1 skrivbord, teve, en tvåsitssoffa och vägghyllor. Skulle gärna vilja ha någon smart och enkel förvaring för mina ritsaker.
Ena långsidan är en snedvägg. Rummet är ca 10 kvm, och har en takhöjd på 2,35 m.

Johanna
 

Svar

För att göra ditt rum praktiskt vill jag samla alla funktioner i så få möbler som möjligt. Jag tycker det är den bästa strategin, eftersom rummet inte är så stort. Samtidigt kan möblerna då ha samma formspråk så att allt hänger ihop.

Eftersom det finns en klädkammare bredvid sovrummet antar jag att du kan använda den och att garderoben som finns i ditt rum kan tas bort. ­Sedan ville du ha en säng förstås, en tvåsitssoffa och förvaring för dina ritsaker. Jag har samlat alla dessa tre funktioner som du kan se på illustrationerna. Möbeln funkar bra som soffa – för att läsa och titta på teve – och som säng. Där finns också några lådor för ritningar och ritsaker. Underst kan man lämna plats för din skateboard. Möbeln kan byggas i mdf-board och lackas i valfri färg.

Möbleringen fortsätter med skrivbordet och hyllorna, som får anpassa sig till rummets form. Stolen som du ser på ritningarna heter Sunday easy chair, och kommer från Lammhults. Jag tycker att den passar bra i rummet och att den både är bekväm och fungerar som arbetsstol.
Väggen mittemot blir nu helt fri för alla dina tavlor. Man kan klä väggen med linoleumplattan ”bulletinboard” från Forbo, som fungerar som anslagstavla och som finns i många olika färger, se mer på www.forbo.se.

Det skulle göra stor skillnad om golvet och halva väggen målas i samma nyans. Då blir möbeln huvudaktör och rummet ser mer komplett ut.

Anna Montagut

Den hela väggen kan kläs med en linoleumplatta som fungerar som anslagstavla.

Under snedtaket byggs en måttanpassad säng-soffa med förvaring under. Också skrivbordet och hyllorna anpassas till rummets form.