Har du lite ättika, tidningspapper eller kaffe hemma? Bra, då kan du ge ditt hem en doftförvandling!

1. Toalettstolen
En inrättning i hemmet som kanske oftare än andra kräver en doftmetamorfos. Häll en skål vinäger i toalettskålen och låt stå i tio minuter. Skrubba sedan ordentligt och spola. Ta-da! 

2. Mikrovågsugnen
När mikron (och din näsa) behöver lite extra omtanke är citronen en räddare i nöden. Lägg en skiva citron i en skål med vatten, sätt på mikron och låta det koka en stund. Torka sedan ur.

 

3. Frysen
Häll torr kaffesump i en ren strumpa och låt den bo i frysen någon dag. Eventuella mustigare odörer försvinner!

 

4. Kylskåpet
Halvera en citron och placera i kylskåpet för att få bort lukter. Du kan även ta bikarbonat eller ättika på svamp och skrubba alla sidor och hyllor. Tvätta sedan rent med en våt svamp.

 

5. Matlådor
Luktar de även om du har diskat de upprepade gånger? Knyckla ihop lite tidningspapper och lägg det i lådorna. Du kommer ha en luktfri låda inför nästa användning!

 

6. Sopbehållare
Tidningspapper är din vän även här. Bikarbonat i all ära, men hopknycklat tidningspapper befriar lika effektivt från lukt. Tips! Testa även att ha tidningar i gamla skor!

 

7. Lakan/kläder
Verkar sängkläderna ansatta av en aldrig sinande unken lukt, trots tvättar? Unna dem ett bad i vatten och ättika. Tvätta sedan och vädra. I förebyggande syfte är det bra att öppna fönster och vädra (så ofta som möjligt), och tvätta kuddar och täcken var tredje månad.

 

8. Tvätt/diskmaskinen
Häll ättika i facket för tvättmedel/diskmedel och kör utan tvätt/disk på snabbprogrammet så ska den dåliga lukten försvinna!

 

9.  Gamla möbler
Med små skålar med ättika i lådorna får du bort unken lukt i gamla möbler, så som byråer och garderober. Låt stå minst en natt!

NUVARANDE Bli kvitt de äckliga lukterna (busenkelt!)
NÄSTA 7 inspirerande inredningstips som kommer göra allt för ditt vardagsrum