Det blev inte som jag tänkt mig

Hej! Jag är 15 år och har ett stort intresse för inredning. för ca ett år sen fick jag chansen att göra om mitt rum med nytt tak, tapeter och golv, men det blev inte alls som jag hade tänkt mig! Mina föräldrar gav mig aldrig chansen att åka och kolla på tapeter så när jag inte kunde bestämma mig så bestämde dom.

Fråga

Det blev inte som jag tänkt mig

Hej! Jag är 15 år och har ett stort intresse för inredning. för ca ett år sen fick jag chansen att göra om mitt rum med nytt tak, tapeter och golv, men det blev inte alls som jag hade tänkt mig! Mina föräldrar gav mig aldrig chansen att åka och kolla på tapeter så när jag inte kunde bestämma mig så bestämde dom. Det blev en beige färg som DOM tyckte skulle bli jätte bra. Golvet ville jag ha i mörkt trä men när dom inte hittade det i första affären dom kollade i så köpte dom ett ljust golv. det ända jag är riktigt nöjd med är taket med inbyggda halogen spotlights. men eftersom jag inte får göra om det igen på grund av att det kostar så har jag varit tvungen att ta det som det är vilket har gjort att jag byter gardiner och möblerar om minst en gång i månaden... 

Jag vill att mitt rum ska vara en plats där jag kan göra läxor, vara med kompisar mm. jag vill att mitt rum ska vara lite udda, men ändå mysigt, en plats där jag kan känna mig hemma.. tak höjden är ca 2-2.5 kanske.. Snälla hjälp mig jag är trött på att aldrig trivas.

Min pappa är bra på att snickra och tapetsera mm gejen är den att det inte får kosta så mycket. jag vill ha mer färg istället för det beiga men jag vill inte att det ska kännas skrikigt. Dörren sitter långt år vänster på väggen och  på väggen till vänster sitter föntret (även det långt åt vänster) fönstret är stort ca 2 meter så det tar upp ca halva väggen. Jag har en säng (utan säng gavel) en stor bokhylla som jag inte har saker till att fylla ut, ett skrivbord, en garderob (ca 1.30) 

Så alltså har jag ett kvadratiskt trist rum med stort fönster. Jag vill kunna vara med kompisar, sitta och snacka, göra läxor, göra mig i ordning på morgonen innan jag går till skolan mm Jag vill att det ska vara udda/speciellt och att första gången man går in i det så ska man bli paff... det ska helst inte kosta en förmögenhet

Förlåt om jag ger en konstig förklaring på det och om jag ställer konstigaförhoppningar men jag är trött på att göra om hela tiden och att aldrig trivas  så snälla hjälp mig! Längtar

tack på förhand / Evelinn

Svar

Hej Evelin

Eftersom din pappa är bra på att snickra och tapetsera tycker jag att du ska be honom om hjälp att konstruera en specialbyggd möbel för ditt rum. På så sätt kan du utnyttja ytan i rummet maximalt och du får ett rum som är helt unikt och olikt alla andras. 

Jag föreslår att ni bygger en möbel som innefattar tre sammanhängande delar, ett bord som finns längs väggen under det stora fönstret, där du och dina kompisar kan sitta och arbeta eller umgås, en låg bokhylla längs den vägg som finns rakt fram när man kliver in i rummet och sängen som fälls in i bokhyllan och där bokhyllan även fungerar som nattduksbord. Om du är förtjust i mörka träslag tycker jag att ni ska välja ett sådant till möbeln. 

Ett billigare alternativ kan vara mörk bets på ett ljusare träslag. Vid foten av sängen, längs med väggen, placerar ni en garderob och på garderobsdörrens insida en stor spegel. När man sedan öppnar garderobsdörren bildas ett perfekt utrymme för att göra sig i ordning i på morgonen. På väggen mittemot sängens fotända kan ni bygga en liten hylla för förvaring av smycken, skönhetsprodukter el.dyl. Hyllan bygger ni i samma material som den större möbeln och ovanför hyllan kan ni placera en spegel och framför en pall. På så sätt har du två speglar när du sitter vid ”sminkbordet” och garderobsdörren är öppen. Pallen kan du hitta på secondhand och klä i ett tyg som du tycker om. Tyget kan vara det samma som du valt till t.ex gardiner eller kuddar. 

För att ge dig själv och dina besökare en stark känsla direkt när man kommer in i rummet tycker jag att du på väggen ovanför bokhyllan, dvs den vägg som är det första man ser när man kliver in i rummet, ska satsa på en häftig tapet eller en fondtapet med något spännande motiv. Det kan nog ge den effekt du är ute efter. 

Lycka till!

Anna Montagut

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!