Detta säger färgen på din ytterdörr om din personlighet

Kan färgen på ens ytterdörr verkligen avslöja saker om ens personlighet? Ja, det verkar så – till en viss grad såklart. Se efter om färgen på din ytterdörr stämmer överens med din personlighet.

Mäklarfirman Marsh & Parsons i London har tillsammans med färgföretaget Pantone genomfört en studie om vad färgen på ens ytterdörr säger om ens personlighet. Enligt studien föredrar många en ytterdörr i svart, vit, grå eller mörkblå. Laurie Pressman, vice VD för Pantone Color Institute förklarar vad färgen på ytterdörren betyder.

Detta betyder färgen på din ytterdörr

Svart: elegant, kraftfull och prestigefull

Vit: enkel, sval och ren

Grå: tidlös och klassisk

Mörkblå: auktoritativ och pålitlig

Grön: lugn och tyst

Röd: befallande, dynamisk och engagerande

Lila: dramatisk

Gul: varm, välkomnande och optimistisk

Rosa: ungdomlig och livfull

Naturligt trä: rustik och omfamnande

– Du kan inte vara vetenskaplig om folks val av färg men om någon väljer en svart dörr är den personen förmodligen benägen att vilja ge ett första intryck som säger kraftfull och prestigefull. Medan den som målar sin dörr i rosa eller gul ger ett intryck av att livet ska vara roligt, säger Alex Lyle, försäljningschef vid Marsh & Parsons till House Beautiful.

Sätt rätt färg på dina väggar!

Lär dig vilka känslor du kan frammana med tapeter och väggfärg

33 avsnitt som hjälper dig att hitta rätt kulörer och färgkombinationer!

Sköna hems Hildur Blad, inredare och färgexpert, guidar dig

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!