Draperi sparar utrymme i det lilla sovrummet

Ett draperi sparar utrymme i det lilla sovrummet.

Ett draperi sparar utrymme

Fråga

Vi har problem med hur vi ska inreda vårt sovrum. Det är aningen för litet. Vi skulle behöva en hel garderobsvägg men den får liksom inte plats. Rummet är ca 3,5 x 3,5 meter. Helst vill vi ha sängen mot ytterväggen för att kunna se dörren, men denna vägg är även den enda som man får plats med en hel garderobsvägg på! Mellan fönstret och innerväggen är det visserligen 60 cm, men dörren måste ju gå att öppna också.

Till allt hör att jag absolut inte vill göra mig av med vare sig dubbelsängen eller de två små gamla sängborden som hör till. I nuläget står sängen mot innerväggen och 4 garderober, 50 x 60 cm, står mot ytterväggen. Hur tycker du att vi ska göra?

Susanna

Svar

Börja med att bestämma var garderoberna ska placeras. Jag tycker att det bästa och mest logiska är att ha dem precis till höger om dörren till sovrummet. Garderobsväggen kan bli 2,4 meter lång vilket är ganska generöst i förhållande till rummets storlek.

Eftersom det är lite trångt mellan sängen och garderoben rekommenderar jag att ni antingen väljer skjutdörrar eller draperier framför förvaringen. Jag har ritat draperier, vilket ger en mjuk och ombonad känsla i sovrummet. Det skulle vara snyggt att välja en enda färg eller matchande toner och leka med dem.

Om ni är ute efter något lugnt, kan ni välja olika bruna och beige färger, som ni ser på illust­rationerna. Det kan vara bra att få sängen att framträda lite mer mot väggen. Det kan ni åstadkomma gen­om att måla fondväggen i samma kulör som textilierna, men några toner mörkare. Det kommer också att medföra att rummet ser mer komplett ut.

Anna Montagut

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!