Foto: Beckers

Drar stockhomsvitt åt grått eller gult?

Drar Stockholmsvitt/S 0502-Y åt grått eller gult? Experten svarar.

Fråga

Drar stockholmsvitt åt grått eller gult?

Jag har en fundering som jag gått och tänkt på länge och som jag inte lyckas hitta någon lösning till.

Kulören S 0502-Y (stockholmsvit), ser den mest grå eller gul ut när den kommer upp på en vägg? Jag har sett väggar som helt enkelt ser ljusgrå ut som ska ha varit den kulören, men alla färgprover på kulören ser gulvit ut och inget grått i alls?

Hjälp!

Vänligen Caroline

Svar

Hej Caroline

Vita kulörer är nog bland det svåraste eftersom dom kan se helt olika ut.I olika rum, allt beroende på ljusinsläpp och omkringliggande möbler/textilier, och hur skuggor faller. NCS 0502-Y är den vanligaste vita färgen på både väggar, snickerier, och vita möbler idag. Det är en vit som innehåller både gult och grått.

Men den vita nyansen har gärna en tendens att bli lite äggskalsgulvit på plats. En annan vit nyans som också finns att tillgå till väggar och snickerier är NCS 0500-N, det är en vit med lite grått i.

Om man tycker att den tonade vita blir för gul så kan man prova den vita. Men det som alltid gäller med vitt, innan man målar stora ytor, är att provmåla på en del av ytan för att se att den vita man valt fungerar med snickeriernas och takets vita färg.

Jessica

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 300 000 andra - läs Sköna hem! Se erbjudande!