Dressingroom att drömma om

Tre olika dressingroom, lika olika sinsemellan som natt och dag. Följ med och låt dig inspireras!

Walk in closet: NYANTIKT OCH BRITTISKT COSY

Clive Christian, den engelske lyxdesignern, blev stämplad som excentrisk när han började hänga kristallkronor i köket för 30 år sedan. The rest is history. 

 I dag blir vi knappt förvånade över att orientmattor och guldkandelab­rar har flyttat in i badrum och walk in closets. Clive Christian gör både lyxinredningar och nyantika möbler. Favoritmaterial, från wc till salong, är idegran, honungslaserad ek och valnöt. Priset? En bifråga: ”Designen först – alltid!” Här visar vi ett dressingroom med angränsande badrum från linjen Regency, inspirerad av Regencyepoken i början av 1800-talet. Inredningarna går också att se i Clive Christians showroom på Riddargatan 38 i Stockholm.

 

 

 

LUST OCH SAMTIDA SVENSKT

Kvänums nya garderobs- och förvarings-koncept är rent, vitt och tidlöst. Här ett komplett dressingroom i vitbonad ask, fullt med snygga och smarta tillbehör.

 Av ANNIKA KAMPMANN Foto: PERNILLA HED

 Kvänums nya koncept ”innovativa förvaringslösningar” går att anpassa efter utrymme och behov, de går lika bra att använda i garderoben som i ett större dressingroom eller walk-in-closet. Kvänum skräddarsyr och ritar upp varje dressingroom efter kundens önskningar. För offert, priser och rithjälp, vänd dig till närmaste Kvänumåterförsäljare.

 

 

Vitt, skinn och krom – för den moderna kvinnan

BOUDOIR FÖR EN DRAMAQUEEN

Guld, sammet, konst och bubbel var självklar rekvisita när Lotta Hellman inredde sitt dressingroom som ett dekadent Shangri-La – med utfällbar strykbräda.

 Av SOPHIA GENITZ Foto: ESTER SORRI

Ett prångigt och knepigt ventilationsutrymme under takåsarna på Kungsholmen i Stockholm: Här har Lotta Hellman med lika delar dekadens, sinnlighet och praktiskt tänkande skapat sig ett unikt rum – en blandning av lyxgarderob och liten salong. En plats där såväl personliga ägodelar som fantasi får fritt utrymme.

 – Det här är min njutningsoas. Tidigare var det viktigt för mig att ha ett arbetsrum men den grejen har jag gjort, det intresserar mig inte nu. 

 För mångsysslaren Lotta – tv-producent, författare, pedagog och spa- och njutningsredaktör på tidningen Leva – var inspirationskällorna många: Hollywood, teater, den spanska barockmålaren Diego Velázquez Venus med spegeln och Blake’s hotel i London. Lotta sökte en plats att koppla av i, en miljö där man träder in i en annan värld, som en filmscen eller en lekstuga och efter hand formades idén om en boudoir, ”en dams privata salong”.

Boudoiren har också blivit en mötesplats. Hit kommer gärna  13-årige Elias och lägger sig på mattan då han har något att anförtro  sin mamma. Väninnor bjuds då och då in på ett glas vin, men framförallt  är det en plats där Lotta ger sig tid med sig själv. Ibland dröjer hon  kvar i den trivsamma miljön lite för länge och kommer för sent till  jobbet.

 – Det här med att komma ut ur garderoben har fått en ny innebörd för  mig! Men boudoiren är allra bäst före fest. Då frossar jag i  accessoarer, dricker ett glas bubbel och piffar framför spegeln. 

 Från ett något oväntat håll kom den ultimata bekräftelsen på att Lotta  har skapat en hänförande miljö under takåsarna. När besiktningsmannen  från Riksbyggen kom för att inspektera ombyggnationen av det känsliga  ventilationsutrymmet, fällde han kommentaren: 

 – Så här ska ett förråd ska se ut!

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + grå pläd och två ljuslyktor. Köp nu!