Enkelt påskpyssel – så gör du fina påskägg med fjädrar

Påsk och påskpyssel hör ihop. Här vill vi tipsa om ett enkelt påskpyssel som faktiskt vem som helst kan göra med ett strålande resultat, så enkelt är det!

Påskfjädrar har de allra flesta redan hemma, och vi vill gärna uppmana att använda redan inköpta påskfjädrar och inte köpa nya med tanke på det djurplågeri som föregår påskfjädrar. Detta påskpyssel kan göras med vilken sorts fjädrar du har, färgglada eller mer naturtrogna, det blir fint vilket som.

 

Film: Nils Erlandsson och Otto Norin

Dessa påskägg får ett grafiskt och stilrent utseende. Och kombinationen ägg och fjädrar i ett och samma påskpyssel gör att det liksom blir ett litet kinderägg. Varför bara nöja sig med det ena när man kan få båda samtidigt?

LÄS OCKSÅ: Påskpyssel – så gör du påskfjädrar av mönstrat papper

Påskpyssel – påskägg med fjädrar

Du behöver:

1. Urblåsta ägg

2. Fjädrar

3. Decoupagelim

4. En lite bredare pensel

5. Snöre

6. Tandpetare

LÄS OCKSÅ: Duka till påsk – 5 fina teman till påskdukningen

Gör så här:

1. Blås ur äggen.

2. Gör en uppängningsanordning genom att knyta fast en liten bit av en tandpetare på en bit snöre. För försiktigt ner tandpetarbiten och snöret genom hålet i ägget. Tandpetaren kommer fungera som en låsanordning för hänget.

3. Klipp till önskad storlek på fjädrarna.

4. Stryk ett tunt lager av decoupagelim på ägget.

5. Placera fjädern på limmet och se till så att den ligger som du vill. Det går utmärkt att "kamma till" fjädern när den ligger mot limmet.

6. Lägg ägget att torka några minuter.

7. Stryk försiktigt (följ fjäderns form) ett tunt lager decoupagelim över fjädern.

LÄS OCKSÅ: Så gör du vackra påskägg med mönster av färska kryddor

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 6 nr av Sköna hem - få 2 skålar från Rörstrand. Läs mer!