Fem elementen i badrummet enligt feng shui

Enligt feng shui är det viktigt att få in alla fem elementen i ett badrum för bästa energi och harmoni.

Jag och min sambo håller på att bygga nytt hus, ett Myresjöhus i funkis-stil i Göteborgstrakten. Vi har kommit till att bestämma vilket kakel vi ska ha i stora badrummet, som ligger vägg i vägg med vårt sovrum. Min fråga är om det är bättre med kvadratiskt eller rektangulärt kakel, ur feng shui-synpunkt? Något annat du tycker vi borde tänka på nu när vi inreder och bygger nytt? Tacksam för svar!

EXPERTSVAR 

Jag kan inte se att det skulle göra någon skillnad i att ha kvadratiskt eller rektangulärt kakel. Däremot är det viktigt att tänka på elementen i ett badrum. Hela rummet har självklart mycket vattenenergi, så undvik svart.

I stället för kritvitt använd gärna lite bruten vit mot beige, då får ni in Jordelementet som är väldigt viktigt i badrum. Jorden "dämmer" upp vattnet.

Trä behövs också för att "lyfta" energier, så gärna grönt, trädetaljer och växter i badrummet. Får ni in alla fem elementen kommer ni få en bra och trivsam atmosfär i ert badrum. Lycka till!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!