Fungerar det att ha en vägg med en massa texter?

Jag ska inreda mitt kök och är förälskad i bokstäver. Jag skulle vilja sätta ihop en hel vägg med texter. Fungerar det?

Fråga

Hej Jessica!

Jag funderar på hur jag ska inreda mitt kök. Jag är förälskad i bokstäver och skulle vilja sätta ihop en hel vägg med texter, både handskrivna och tryckta. Vit botten med svarta typsnitt eller tvärtom..vet inte riktigt.

Hur skulle du ha gjort för att få ett bra resultat? Vi är flera viljor i hushållet och vi behöver en spark i "inredningsbaken" för att komma igång.

Vill passa på att tacka för en intressant och lärorik spalt!

Susanne & Theo

Svar

Hej!

Jag gillar allt som ger personlighet till hemmet. Typsnitt och texter är perfekt. Däremot är det alltid svårt att applicera mycket text på en vägg och få det riktigt rakt. Det kan lätt se snett ut och då är det ofta svårt att efterjustera.

Ett tips är att köpa  6 mm  MDF-skivor på byggvaruhuset och montera/ skriva på dina egna texter, lättare att ändra om det blir fel och enkelt att flytta på om man vill. Luta skivan mot väggen eller montera på bleck på baksidan och häng upp på väggen.

Finns även mattsvarta redan infärgade MDF-skivor som ger en mer sliten industriell känsla som vore supersnyggt att montera vit text på!

Handtexta på era texter eller beställ på nätet i valfria kulörer.

Jessica

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Sköna hem & 24 andra titlar! Se erbjudande