Golv & väggar

När man vill förändra ett rum, blir effekten stor om man gör om väggarna. Anledningen är att de tillsammans utgör rummets största yta, och hur de är målade eller tapetserade har en stor påverkan på upplevelsen av rummet. Med insikt och kunskap om hur olika färger, material och mönster kan man påverka uppfattningen av rummen, och skapa roliga, lunga, tokiga, eleganta – ja alla typer av rumsupplevelser.

Ett vitmålat rum är en neutral bas, men för att inte bli för sterilt krävs mer av detaljerna. Randiga väggar kan göra underverk för rum som är antingen för låga eller för smala. Mörka tak ger en upplevelse av att rummet är lägre. Knepen är många!

Ett golv är brickan till hela inredningen, brukar det sägas. Så nästa steg är att se över golvet. Också golvvalet gör stor skillnad på rumsupplevelsen. Ett mörkt golv brukar till exempel upplevas som tryggt, som om man har en säker grund att stå på.

Sköna hems fyra egna inredare
kan det mesta som är värt att veta om väggar och golv, och delar med sig av sina kunskaper i varje nummer av tidningen. Vill du veta mer, har vi också tre experter som gärna svarar på golv- och väggfrågor – om hur man gör, vad man väljer och vad som fungerar tillsammans.