Hallen är det första man möts av när man kommer hem. Genom att ha ordning i sin hall slipper man känna stress så fort man går in genom dörren. Här är några steg på hur du får ordning och reda i din hall.

Städa

För att göra rent och få ordning från grunden är det såklart bäst att städa ordentligt först. Ta ut allt från lådor och plocka bort jackor och skor samt annat som finns i din hall. Damma överallt, även i förvaringsutrymmena, dammsug, torka hallgolvet. Det kanske är dags att byta ut dörrmattan eller ge den en rejäl tvätt?

Rensa

När du städat är det dags att ta in alla saker i hallen igen. Men först måste du bestämma vad som faktiskt ska få ta plats i hallen. Om du följer regeln att göra dig av med sådant du inte använt på ett halvår, säsongsbaserade saker räknas inte, är du på god väg att skapa lite mer utrymme i din hall.

  1. Gör dig av med sådant du inte använder eller flytta det till en annan plats i ditt hem. Gummistövlar till exempel kanske kan passa bättre i garaget eller i ett uthus istället för att ta plats i hallen.
  2. Lägg ner vantar, mössor, scarfs, hattar och halsdukar i en låda, korg eller i en förvaringsmöbel.
  3. Se till att hänga upp alla kappor och jackor, som används för tillfället, fint i hallen. De ytterkläder som inte används just nu kan du hänga in i en garderob eller förvara på till exempel vinden.
  4. Skapa en plats för dina nycklar, som en skål eller krok på väggen. På så vis slipper du tappa bort dem, om de har en speciell plats där de alltid ska ligga.

För att sedan hålla ordningen i din hall ska du se till att alltid lägga tillbaka sakerna där du tog dem från. Låt inte ett par vantar ligga där nycklarna ska ligga, häng upp din jacka när du kommer in och ställ skorna fint i skohyllan varje gång du kommer hem.

Lär dig inreda med feng shui

  • Följ med hem till Jannice Wistrand, feng shui-expert och Årets inredningsbloggare!
  • I en unik onlinekurs lär hon dig allt om hur du skapar harmoni, balans och energi i ditt hem enligt den 3000 år gamla läran
  • 30 avsnitt för alla dina rum om chi, kraftposition, de fem elementen, färglära, yin & yang och mycket mer!
  • Och: Visste du att feng shui fungerar på alla inredningsstilar? Det är ett tänk som alla kan använda i sitt hem, oavsett tycke och smak!

JAG VILL VARA MED!

.