Vad ska jag välja för välkomnande färg i hallen?

Är det dumt att ha en stark färg i hallen? Jag vill ha hjälp med väggfärg och hallmöbler.

Fråga

Hej Jessica, jag har en fråga om väggfärg.

Vi bor i en tvåa. När vi flyttade in renoverade vi stora delar av lägenheten, och vi valde att måla alla väggar vita, delvis för att kunna känna oss fram till vilka färger vi vill ha.
Nu är vi inne på att göra om i hallen. Det är en ganska liten och mörk hall utan fönster. Frågan är vilken färg vi ska välja. Taket, listerna, dörrar och karmar ska fortsätta vara vita, och golvet är en oljad ekparkett. Så frågan är väggarna.
Jag har varit inne på två olika färger: mörk mullvads brun (varm färg) eller en liknande petroleum. Resten av lägenheten kommer fortsätta att vara vit ett tag.

Ser det då lustigt ut att ha en så stark färg i hallen? Vår inredningsstil är ganska modern och enkel, men samtidigt gillar jag lite romantik/ lantligt/ shabby chic i detaljerna. Går det ihop?
Och beroende på vilken färg vi väljer till väggarna, vilken färg är det bäst att ha på inredningen i hallen? Om det blir petroleum så tänker jag mig svartbruna skoskåp, men om det blir brunt så kanske vita blir bättre..

Återigen, vad tycker du? Är det någon annan färg du tror skulle passa, kanske någon trend nu eller bara en färg som skulle göra hallen lite mer varm och välkomnande?

Tack på förhand!
Michaela

Svar

Hej Michaela.

Att färgsätta hallen i en annars vit yta fungerar utmärkt, hallen är dessutom ett område som kan vara roligt att ge lite färg för att bidra till en välkomnande känsla.

Det kan bli en lite hård övergång med en för kulört färg som t.ex. petroleum blått. Jag tror mer på en mullvadston somger en mjukare övergång till intilliggande rum. Det är dessutom en klassisk baston som inte blir för omodern.

Då ni gillar shabby-stilen så kompletterar ni hallen med vita möbler, vitt skoskåp osv.

Jessica