Vilket golv ska vi välja i en hall med furutrappa?

Vi har fastnat för svart klinkers, som ser ut som skiffer, till vår hall som är 13 kvm. Vi har furutrappa upp till övervåningen och allmogepanel i taget. Byrån och en liten soffa är i furu. Tapeten är vit. Vi vill gärna bryta av lite mot all furu, så jag tycker att ett svart golv passar. Vi har ett valv in till köket. Köket är 15 kvm. Köksluckorna är i ek. Kaklet är ljusbeige och bänkskivan är också ljus. Taket är även här i  allmogepanel. Tapeten är ljusbeige/ljusgrön.

Fråga

Vilket golv ska vi välja i en hall med furutrappa?

Hej!
Vi har fastnat för svart klinkers, som ser ut som skiffer, till vår hall som är 13 kvm. Vi har furutrappa upp till övervåningen och allmogepanel i taget. Byrån och en liten soffa är i furu. Tapeten är vit. Vi vill gärna bryta av lite mot all furu, så jag tycker att ett svart golv passar. Vi har ett valv in till köket. Köket är 15 kvm. Köksluckorna är i ek. Kaklet är ljusbeige och bänkskivan är också ljus. Taket är även här i  allmogepanel. Tapeten är ljusbeige/ljusgrön. Skulle gärna vilja ha likadant golv i hallen och i köket. Blir det för mörkt med svart klinkers i köket? Jag tycker det bryter bra mot ek. Vi har ett stort burspråksfönster, i västerläge som släpper in mycket ljus. In mot vardagsrummet har vi ek golv. Vilket golv tycker du skulle passa bäst i köket och i hallen?
Inga-Britt

Svar

Hej Inga-Britt
Visst kan du fortsätta med det svarta golvet vidare, och jobba med bra ljussättning för att hallen och köket inte ska bli för mörka. Då du har mkt olika stilar och blandat träslag som furu och ek så är det bra om golvet ger ett lugnt och harmoniskt intryck för att minska den mixade känslan emellan rummen. Svart skiffer golv är alltid klassiskt och fungerar i dom flesta ytor, det man dock ska tänka på är att svarta golv tar mkt ljus och kräver därför en bra belysning för att inte ge ett för mörkt intryck.
Jessica