Här är den geniala regeln som snabbt skapar ordning i ditt hem

Att ständigt gå efter olika regler när det gäller inredning kan vara tråkigt och oinspirerande. Men det finns en enkel regel som både tar bort den plottriga känslan i ett rum och är lätt att följa – den kallas för 90/90.

90/90-regeln är ett enkelt sätt att hålla ordning hemma. Den går ut på att du ställer dig själv två frågor varje gång du har en pryl som du är osäker på om du ska behålla: Är det här något du har använt de senaste 90 dagarna? Om inte, kommer du att använda den här saken inom de närmsta 90 dagarna?

Regeln kommer från Joshua Fields Millburn and Ryan Nicodemus, som är riktiga minimalismexperter och har sajten The Minimalists.

Om du strikt följer den här regeln har du snabbt ett minimalistiskt hem men självklart väljer du själv hur hårt du följer den. Välj själv ut för vilka typer av prylar regeln ska gälla. En prydnadssak exempelvis används aldrig och vissa saker hör bara till en viss säsong.

Fundera över vad som gäller för din regel, kanske är det 120 dagar? Eller sex månader? Oavsett så är det viktiga att du faktiskt följer den.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!